Din exterior, fotbalul este văzut ca un joc în care se învârt miliarde de euro, că toţi cei care-l practică sunt bogaţi şi fericiţi. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. Se păstrează doar prima parte, a banilor mulţi, dar fericirea e o chestie mult mai complicată
Pe Chris Kirkland îl cunoşti. Fost portar la Liverpool, o mare speranţă a englezilor. Nu şi-a atins niciodată potenţialul maxim pentru că a fost măcinat de accidentări. În 2005, înainte de celebra finală de Liga Campionilor dintre Milan şi Liverpool, Kirkland a fost indisponibil. N-a prins foaia şi nici n-a acceptat medalia de consolare. E şi despre demnitate vorba.
Într-un interviu acordat pentru The Guardian, Kirkland, ajuns acum la 36 de ani, a vorbit despre depresia cruntă cu care s-a luptat de-a lungul carierei.
”Aveam momente de panică, mă doborau cantonamentele, iar antrenamentele erau un chin. Nu-mi venea să mai plonjez. Tot ce voiam era să închid ochii şi să se termine totul. M-am gândit la sinucidere, părea soluţia cea mai sigură, dar nu cred că mi-aş putea face rău. Mi-era teamă să dorm, pentru că atunci când mă trezeam reîncepea chinul.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Am oprit tot chinul ăsta când mi-am dat seama că nu trebuie să mai joc fotbal. Oricum nu vorbeau de mine drept Kirkland care a luat Liga Campionilor, ci despre Kirkland care e mereu accidentat”, sunt vorbele lui Chris Kirkland.
Omul a avut faimă, a avut şi încă are bani. Dar, ciudat pentru cei care n-au toate astea, nu e de ajuns.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: kirkland, depresie, drama, liverpool, anglia