Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Căpitanul Israelului, înaintea meciului cu Kovoso: ”O victorie ar aduce un pic de fericire poporului israelian”. Duelul, considerat un meci de mare risc

Căpitanul Israelului, înaintea meciului cu Kovoso: ”O victorie ar aduce un pic de fericire poporului israelian”. Duelul, considerat un meci de mare risc
Comentarii

O victorie a echipei naţionale de fotbal a Israelului în faţa formaţiei din Kosovo, în meciul de duminică seară, de la ora 21.45, din preliminariile Campionatului European, ar aduce un pic de fericire poporului israelian, a afirmat, sâmbătă seară, căpitanul Eli Dasa.

România, în aşteptarea unui rezultat avantajos în Kosovo - Israel

Israelul a sosit vineri în Kosovo pentru a juca primul său meci de la atacul comis de militanţii Hamas pe 7 octombrie. Meciul a fost planificat pentru 15 octombrie, dar a fost amânat din cauza conflictului.

"Nu ne este frică, noi suntem poporul Israelului", a declarat Dasa, într-o conferinţă de presă la Priştina.

"Şansele există în acest moment de a atinge un obiectiv mare, care va da un pic de fericire poporului nostru", a mai precizat el.

În jurul stadionului din Priştina a fost observată o prezenţă intensă a poliţiei, iar unităţi speciale au escortat echipa de la hotel pentru şedinţa de antrenament. Alte unităţi speciale au fost desfăşurate în jurul hotelului echipei de la periferia capitalei.

În drum spre aeroportul din Israel, vineri, echipa a fost nevoită să fugă din autobuz şi să se adăpostească de posibile tiruri de rachete.

"Nimic nu ne va opri în drumul nostru spre Euro 2024", a scris federaţia pe X.

Duelul de la Priştina, considerat un meci de mare risc

Poliţia kosovară a precizat într-un comunicat că a pregătit o operaţiune pentru a controla eventualele mulţimi de fani, stopând actele criminale şi alte activităţi.

Deşi în mare parte laic, Kosovo este în proporţie de peste 90% musulman. Mulţi susţinători ai cauzei Palestinei au comentat pe reţelele de socializare cerând ca autorităţile de la Priştina să interzică intrarea în ţară a echipei israeliene.

"A avea mii de oameni pe stadion, pe timp de război în Israel, este una dintre cele mai dificile operaţiuni de securitate pe care trebuie să le desfăşurăm", a declarat pentru Reuters un înalt oficial al poliţiei kosovare.

Israelul a recunoscut Kosovo ca stat suveran încă din 2020, iar cele două ţări au stabilit relaţii diplomatice.

Israelul se află pe locul trei în Grupa I a fazei de calificare pentru Euro 2024, după România şi Elveţia.

Afla mai multe despre: kosovoisraelromaniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare