Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Care sunt cele patru recorduri imposibil de egalat stabilite de Pele

Care sunt cele patru recorduri imposibil de egalat stabilite de Pele
Comentarii

Pele a scris istorie pentru naţionala Braziliei, dar şi pentru Santos, echipă pentru care a marcat peste 600 de goluri.

Iată patru recorduri, pe care niciun fotbalist nu i le va lua brazilianului prea curând.

1. Cel mai tânăr câştigător de Cupă Mondială

În momentul în care a fost selecţionat pentru Campionatul Mondial din 1958, Pele avea doar 17 ani, şi a devenit, astfel, cel mai tânăr participant la un turneu final, la momentul respectiv.

De atunci, doar patru jucători au jucat la Campionatul Mondial, la o vârstă mai fragedă decât cea a lui Pele, dar niciunul nu s-a încoronat campion. 

2. Cele mai multe Cupe Mondiale câştigate

”O Rei” s-a încoronat de trei ori campion mondial, mai mult decât orice alt  fotbalist. Pele a triumfat alături de ”Selecao” în 1958, 1962 şi 1970.

3. Cel mai tânăr jucător ce a marcat un hattrick, la un Campionat Mondial

La doar 17 ani şi 241 de zile, Pele a marcat trei goluri, în victoria fantastică obţinută de Brazilia, împotriva Franţei, la Campionatul Mondial din 1958.

Meciul s-a terminat, scor 5-2 pentru sud-americanii, care urmau să câştige în acel an, prima Cupă Mondială din istorie. Acest record pare imposibil de doborât.

Cel mai aproape de Pele este maghiarul Florian Albert, care a înscris trei goluri în poarta Bulgariei, la turneul final din 1962.

4. Cele mai multe hattrickuri din istorie

”O Rey” a marcat de 92 de ori, trei goluri într-un singur meci, în partidele recunoscute de FIFA. Printre adversarii, împotriva cărora ”Pantera”  a marcat o triplă, se numără: Internazionale Milano, Eintracht Frankfurt, Franţa, Portugalia sau Chile.

În momentul de faţă, niciun fotbalist nu se apropie de această bornă impresionantă. Cristiano Ronaldo are 60 de hattrickuri, în timp ce Messi are 56.

Pele a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o lungă bătălie cu o boală incurabilă.

Afla mai multe despre: pele 

viewscnt
Articole similare