Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cătălin Cîrjan a explicat de ce a refuzat convocarea la naţionala U20: ”Au început să mă caute când şi-au dat seama că n-am murit”

Cătălin Cîrjan a explicat de ce a refuzat convocarea la naţionala U20: ”Au început să mă caute când şi-au dat seama că n-am murit”

Echipa națională

Comentarii

Mijlocaşul român al celor de la Arsenal, Cătălin Cîrjan (20 de ani), şi-a făcut curaj şi a vorbit deschis despre situaţia sa actuală şi toată agitaţia creată în jurul refuzului său de la se prezenta la naţionala U20 a României

Cătălin Cîrjan a acordat un interviu publicaţiei playsport.ro, în care a vorbit pe larg despre motivele care l-au determinat să refuze convocarea la naţionala U20 a României.

Cătălin Cîrjan, despre Daniel Pancu, selecţionerul României U20: ”Nu am vorbit în viaţa mea cu el!”

Supărarea lui Cătălin Cîrjan a provenit din faptul că a fost ”pasat” la naţionala U20, după ce fusese convocat la naţionala U21. Mijlocaşul s-a simţit neapreciat în acest context şi ar fi preferat, mai degrabă, să nu fie convocat, decât să fie ”retrogradat”.

În plus, între Emil Săndoi şi Cătălin Cîrjan s-a produs o ”fractură” în dialog, la un moment dat. De asemenea, fotbalistul ar fi trebuit să meargă la U20, însă acesta nu a discutat niciodată cu selecţionerul Daniel Pancu, iar pe adresa lui Arsenal nu era nicio convocare primită de la U20.

Pentru ca lumea sa inţeleagă exact cum au stat lucrurile, trebuie să spun de la început că eu am primit o convocare la echipa naţională U21. Cei de la Arsenal m-au întrebat dacă doresc să particip şi am acceptat imediat. Mai mult decât atât, am şi cumpărat bilete de avion pentru mine şi pentru părinţii mei, deşi era obligaţia Federaţiei să se ocupe de transportul meu. Cu două zile înainte de anunţarea lotului, am fost sunat de domnul Săndoi, care mi-a recomandat să merg, până la urmă, la U20.

(Şi ai zis că nu mergi?) Vă daţi seama că în primă fază nu mi-a convenit şi i-am argumentat domnului Săndoi de ce nu e în regulă să procedeze aşa. Dar i-am spus că îi respect decizia de a nu mă convoca. Mi-a transmis că se va consulta cu colaboratorii dumnealui şi că vor lua o decizie. „Păstrăm legătura”, au fost ultimele lui cuvinte. N-am mai păstrat nicio legătură, am aflat apoi că nu am fost inclus în niciun lot.

(Daniel Pancu a luat legătura cu tine pentru a încerca să te convingă să vii la U20? La Arsenal nu s-a primit nicio convocare de la U20. Cu domnul Pancu nu am vorbit în viaţa mea, de asta am şi rămas dezamăgit când a spus că a aflat de la Emil Săndoi că nu vreau să vin.

(Te-ar fi putut schimba o discuţie cu Pancu?) Poate era mai corect să-mi afle şi mie punctul de vedere, atât spun. Ştiu de la alţi băieţi că îi sună să se intereseze mereu de situaţia lor. Nu ştiu ce ar fi schimbat, dar măcar m-ar fi înţeles dacă ar fi ştiut întreaga poveste”, a declarat Cătălin Cîrjan, pentru sursa citată.

Cătălin Cîrjan, despre oamenii de la FRF: ”S-au interesat de mine când şi-au dat seama că nu n-am murit”

Cătălin Cîrjan consideră că niciodată nu a fost printre favoriţii antrenorilor federali şi nu înţelege ce a făcut pentru a merita acest tratament.

În perioadele în care a fost grav accidentat, nimeni din cadrul FRF nu s-a interesat de situaţia sa. Primul care l-a contactat a fost, totuşi, la un moment dat, Costel Enache, fostul selecţioner de la U18, într-o perioadă în care fotbalistul se afla în recuperare fizică.

”(Vorbeşti de federaţie, nu doar de selecţioner. Care a fost relaţia ta cu instituţia în sine sau cu restul selecţionerilor de la loturile de juniori? Cu cine ai ţinut legătura?) Nu a fost nicio relaţie. Am fost mereu ignorat şi ocolit. Când am fost de două ori accidentat serios, din toată federaţia nu m-a căutat nicio persoană. Nu că mi-ar fi trebuit ceva, dar poate îmi prindea bine o vorbă bună din partea cuiva. Am trecut prin două operaţii grele. Au început să mă caute când şi-au dat seama că n-am murit.

Primul a fost domnul Costel Enache, care mă voia la o acţiune, dar eu abia începusem recuperarea. Apoi, după a doua operaţie, m-a sunat domnul Lobonţ şi m-a întrebat de ce nu vreau să vin la naţională. I-am explicat că nu e vorba de aşa ceva, dar am fost convocat la acţiuni gen „stagiu de pregătire la Buftea” exact când mă antrenam cu prima echipă a lui Arsenal şi aveam meciuri cu Chelsea şi City la U23”, a completat Cătălin Cîrjan.

Afla mai multe despre: cirjanpancuromania u21romania u20sandoi 

viewscnt
Articole similare