Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Caz închis! Federaţia confirmă că cea mai bună voleibalistă a României a ales o altă naţională: "M-am deplasat la Istanbul, dar nu a venit la întâlnire" | EXCLUSIV

Caz închis! Federaţia confirmă că cea mai bună voleibalistă a României a ales o altă naţională: "M-am deplasat la Istanbul, dar nu a venit la întâlnire" | EXCLUSIV

Alte sporturi

Comentarii

Naţionala României de volei nu se va mai baza pe Alexia Căruţaşu (18 ani), fiica foştilor internaţionali la baschet, Andreea şi Virgil Căruţaşu. Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, recunoaşte că am pierdut-o pe cea mai valoroasă jucătoare de volei a României.

Alexia Căruţaşu va juca pentru naţionala Turciei

Născută în 2003, voleibalista a debutat la CSM Bucureşti, iar din 2019 se află în Turcia, unde a jucat mai întâi la Vakifbank Istanbul, care a împrumutat-o apoi la Sistem9 Yeşilyurt.

Alexia Căruţaşu este considerată cel mai bun produs al voleiului românesc feminin, după Cristina Pîrv. De ceva timp Alexia a ales să evolueze în Turcia, fiind acum legitimată la clubul Galatasaray Istanbul. Mai mult de atât, datorită valorii ei, turcii au reuşit să o determine să-şi obţină cetăţenia turcă, natualizând-o.  

Astfel ea va putea juca în echipa lor naţională, lucru care a fost oficializat azi, în jurul prânzului. Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, a recunoscut faptul că voleiul românesc a pierdut o jucătoare foarte talentată: 

"Noi am încercat să o determinăm să nu facă acest pas. Ultima încercare a noastră a fost în urmă cu două săptămâni. Atunci eu m-am deplasat la Istanbul pentru a purta un dialog cu ea, dar nu a venit la întâlnire. 

Da, noi am fost anunţaţi că ea va juca pentru naţionala Turciei, dar, în conformitate cu regulamentul federaţiei internaţionale, va putea juca doar peste doi ani", a declarat şeful FRV pentru Orangesport.ro. 

Noul selecţioner al naţionalei României a încercat să o întoarcă pe Alexia Căruţaşu

Tehnicianul spaniol, Guillermo Naranjo Hernandez (44 de ani), este noul antrenor al echipei naţionale de volei feminin a României din februarie. 

Unul din obiectivele noului antrenor a fost de a încerca să o convingă pe Alexia Căruţaşu că naţionala României este echipa la care se poate dezvolta aşa cum visează.

"O să fac tot ce ţine de mine ca ea să se simtă confortabil şi să se convingă că avem un program nou, o nouă viziune, în care vrem ca jucătoarele să simtă că sunt importante, pentru că altfel şi federaţia ar avea de suferit. Vrem ca ea şi nu numai ea, ci toate jucătoarele, să înţeleagă că sunt importante, că opinia lor este importantă, sănătatea şi viitorul lor sunt importante şi că noi suntem aici pentru a ne asigura că evoluţia lor creşte", susţinea Guillermo Naranjo Hernandez în urma cu o lună. 

Alexia Căruţaşu, voleibalista anului 2021 în România

La feminin, Alexia Căruţaşu, de la Galatasaray Istanbul, a câştigat titlul de cea mai bună voleibalistă a României pentru a doua oară consecutiv. La nici 18 ani, Căruţaşu a cucerit Challenge Cup în 2021, cu Yeşilyurt Istanbul, după finala cu Volei Alba Blaj, iar la echipa naţională a fost lider în campania europeană, grupa găzduită de Cluj-Napoca.

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: alexia căruţaşualexia căruţaşu turciaalexia căruţaşu romaniavolei romania 

viewscnt
Articole similare