Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a aflat şeful spionajului ucrainean din interiorul Kremlinului: Vladimir Putin "nu mai are mult"

Ce a aflat şeful spionajului ucrainean din interiorul Kremlinului: Vladimir Putin "nu mai are mult"

Diverse

Comentarii

Generalul-maior Kyrylo O. Budanov, şeful spionajului ucrainean, spune că liderul rus, Vladimir Putin, suferă de mai multe boli „grave” şi „nu mai are o viaţă lungă în faţă”.

Oficialul de top al serviciilor secrete ucrainene sugerează că preşedintele Rusiei nu mai are mult timp. Budanov susţine că are o reţea de spioni în interiorul Kremlinului, care îi oferă informaţii despre Putin.

Pe baza informaţiilor obţinute din "inima" Rusiei, Budanov speculează că liderului rus mai are poate doi ani de trăit. Budanov a declarat anterior, pentru Sky News, că Putin suferă de cancer.

Kremlinul a negat cu fermitate numeroasele informaţii conform cărora Putin suferă de probleme grave de sănătate. Ultima dată când surse oficiale ruse au recunoscut că liderul era bolnav a fost în 2012, când Putin a ratat mai multe ocazii publice importante.

Budanov consideră că progresele ucrainene pe câmpul de luptă „ar duce în cele din urmă la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse”, a spus el, iar lovitura de stat „a fost deja lansată”.

Fostul şef al staţiei CIA din Moscova, Daniel Hoffman, spune că un complot secret pentru a-l înlătura pe Putin ar putea fi deja în desfăşurare.

Vitali Kliciko, despre noul atac rus cu 14 rachete la Kiev şi în regiune, după trei săptămâni

Patru explozii au fost auzite la Kiev, care au atins un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei şi au provocat un incendiu şi un important nor de fum gri, relatează AFP.

O echipă AFP care s-a dus la faţa locului a văzut ultimele trei etaje ale imobilului în flăcări şi casa scării complet distrusă. Poliţia a izolat cartierul.

Numeroşi locuitori se aflau lângă imobil, mulţi plângând. O femeie era îmbrăcată într-un halat de baie.

Deflagraţiile au avut loc către ora locală 6.30 (şi ora României), la o jumătate de oră după declanşarea sirenelor de alertă antiaeriană în Kiev, care nu a mai fost atins de bombardamente ruseşti de aproape trei săptămâni.

”O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Kiev, iar fragmentele acesteia au căzut într-un sat”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Kiev Oleksii Kuleba, care a anunţat că ”inamicul a lovit capitala”.

”Ambulanţe şi salvatori se află la faţa locului. În două imobile, salvarea şi evacuarea locuitorilor sunt în curs”, a anunţat primarul Kievului Vitali Kliciko, multiplul campion din box. 

Două persoane au fost transportate la spital, iar operaţiuni de căutare şi salvare continuau, a anunţat Kliciko, apreciind că ar mai putea fi încă prinşi oameni sub dărâmături într-o clădire rezidenţială din districtul Şevcenkivskii.

În acest cartier istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, se află universităţi, restaurante şi galerii de artă.

Afla mai multe despre: vladimir putinrusiaucraina 

viewscnt
Articole similare