Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce este substanţa care a fost descoperită în corpul lui Cosmin Matei. Nu a mai fost vândută ca medicament din 1970

Ce este substanţa care a fost descoperită în corpul lui Cosmin Matei. Nu a mai fost vândută ca medicament din 1970

Superliga

Comentarii

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv cu 5-metilhexan-2-amină, o substanţă aflată pe lista interzisă a Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv cu 5-metilhexan-2-amină la începutul lunii februarie, după meciul pierdut de Sepsi contra Universităţii Craiova, scor 1-3.  În acea partidă, fostul jucător de la Dinamo a marcat un gol şi a fost printre cei mai activi fotbalişti din tabăra echipei patronate de Laszlo Dioszegi.

Ce este metilhexanamina? 

Până la rezultatul probei B, nu se impune suspendarea provizorie a unui sportiv depistat pozitiv cu metilhexanamina, astfel că Matei ar putea fi în lotul lui Sepsi pentru următoarele partide.

Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiţie ca stimulent specific conform  secţiunii 6.b.

MHA este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componenţa unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online.

Substanţele din secţiunea Stimulente pot fi găsite, fără limitare, în medicamentele folosite în tratamentul anafilaxiei, al ADHD sau al simptomelor de răceală şi gripă.

Afla mai multe despre: sepsisuperligăcosmin matei 

viewscnt
Articole similare