adplus-dvertising
You are here:

Ce le spune unor apropiaţi ministrul care "l-a executat" pe Djokovic! Răsturnare de situaţie. Video apărut de nicăieri

Ce le spune unor apropiaţi ministrul care "l-a executat" pe Djokovic! Răsturnare de situaţie. Video apărut de nicăieri

Tenis

Comentarii

Modul în care Novak Djokovic este perceput de autorităţile australiene s-a schimbat în mai puţin de un an. Un video în care ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, îl numeşte pe sârb "un ambasador bun în Australia" poate părea surprinzător, în actualul context.

Răsturnare de situaţie: de la "un bun ambasador în Australia", la pericol public. Ce spunea ministrul australian al Imigraţiei despre Novak Djokovic

Ministrului australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a fost unul dintre actorii principali ai ultimelor zile, fiind implicat direct în cazul lui Novak Djokovic. Sârbul a sosit la Melbourne, pentru a lua parte la Australian Open, dar a fost blocat de autorităţi şi trimis în carantină, după ce nu a respectat condiţiile de intrare în ţară. 

În cele din urmă, după mai multe audieri, Novak Djokovic a pierdut procesul şi va fi deportat din Australia. Decizia a fost salutată atât de prim-ministrul australian, cât şi de Alex Hawke, cel care avea o părere diferită în privinţa starului din circuitul masculin de tenis, în urmă cu câteva luni.

Novak Djokovic a fost sceptic în privinţa vaccinului anti-Covid încă de la începutul pandemiei şi a refuzat administrarea, în ciuda condiţiilor din sportul mondial. Mai mult, în urmă cu un an era văzut cu alţi ochi de autorităţile australiene, care au controlat pandemia prin măsuri stricte. 

Duminică, în ziua în care Novak Djokovic a primit verdictul în privinţa şederii sale în Australia, un video a fost publicat pe Twitter, în care Alex Hawke face o afirmaţie despre sârb în faţa mai multor persoane, în urmă cu un an.  

Imaginile au fost distribuite de redactorul-şef de la The Telegraph, Oliver Brown, iar ministrul, care a făcut presiuni ca viza lui Novak Djokovic să fie anulată, ţine un discurs. 

"Povestea Serbiei nu este doar despre Novak Djokovic, deşi este un capitol de succes din istoria sa şi, cu siguranţă, este un bun ambasador aici, în Australia. Când te gândeşti, acest an a fost unul greu", spunea ministrul australian al Imigraţiei, în 2021, conform News.com.au

Alex Hawke, personajul-cheie din cazul lui Novak Djokovic

Pe 14 ianuarie, ministrul Alex Hawke a anunţat că i-a anulat viza lui Djokovic. Câteva ore mai târziu, sârbii şi avocaţii săi au făcut apel la această decizie.

Duminică, tribunalul federal din Melbourne a decis să respingă apelul lui Djokovic şi să menţină decizia ministrului Imigraţiei. Decizia luată în unanimitate de cei trei judecători nu poate fi atacată.

După decizia care i-a blocat accesul spre un nou titlu de grand slam la Australian Open, Novak Djokovic a oferit o primă reacţie. Acid a fost preşedintele Serbiei, care a avut un discurs dur la nivel înalt. 

viewscnt
Articole similare