Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce notă a primit Ionuţ Radu în L'Equipe, după prestaţia excelentă împotriva celor de la Nice. Portarul român a apărat un 11 metri

Ce notă a primit Ionuţ Radu în L'Equipe, după prestaţia excelentă împotriva celor de la Nice. Portarul român a apărat un 11 metri
Comentarii

Portarul român Ionuţ Radu (25 de ani) a avut o prestaţie excelentă, vineri seară, în partida pe care echipa sa, Auxerre, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul celor de la Nice.

Portarul împrumutat de Inter Milano la Auxerre a parat patru şuturi ale adversarilor, plus o lovitură de la 11 metri, fiind personajul principal al partidei de pe ”Allianz Riviera”.

Ionuţ Radu, omul meciului în partida Nice - Auxerre 1-1

Pentru evoluţia sa excelentă, Ionuţ Radu a fost notat de celebrul cotidian francez L'Equipe cu nota 7, fiind, de asemenea, desemnat cel mai bun om al partidei.

  • Site-ul sofascore.ro l-a notat pe Ionuţ Radu cu 7.4, al doilea calificativ al partidei. Doar Kephren Thuram de la Nice a primit o notă mai mare: 7,6.

Românul a devenit o piesă centrală în angrenajul lui Auxerre. Sigur în aer şi la sol, a avut mai multe parade, inclusiv un penalty apărat în faţa lui Laborde, în minutul 42. Nu a putut face nimic la lovitura de cap a aceluiaşi atacant, iar în minutul 59 a fost salvat de bară”, au notat francezii de la L'Equipe.

În urma acestui rezultat, Auxerre a ajuns la cinci partide consecutive fără înfrângere în Ligue 1, toate cu Ionuţ Radu titular şi integralist, şi a urcat până pe locul 16, primul care asigură prezenţa pe prima scenă a fotbalului francez şi din sezonul următor.

  • În spatele celor de la Auxerre se află Ajaccio, Brest, Troyes şi Angers.
  • Ionuţ Radu a jucat şapte meciuri la Auxerre şi a primit opt goluri. În două partide, a reuşit să menţină poarta intactă.
  • 3,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Ionuţ Radu, conform transfermarkt.de.

Ionuţ Radu se află pe lista preliminară a stranierilor convocaţi de Edi Iordănescu pentru primele partide oficiale din 2023, din această lună, contra Andorrei şi Belarusului, din preliminariile Campionatului European din 2024.

VIDEO: Rezumat Nice - Auxerre 1-1

Afla mai multe despre: ionut raduauxerrenice 

viewscnt
Articole similare