Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce s-a ales de Michael Omoh, la un moment dat cel mai bun dribleur din Superligă

Ce s-a ales de Michael Omoh, la un moment dat cel mai bun dribleur din Superligă

Academica Clinceni

Comentarii

Vă mai aduceţi aminte de Michael Omoh, fotbalistul care impresiona la Academica Clinceni şi în startul său la Farul?

În 2021, pe vremea când activa la Academica Clinceni, Michael Omoh a fost desemnat cel mai bun dribleur din Superligă, de către specialiştii de la CIES Observatory.

Într-un clasament mondial, Michael Omoh se afla pe locul 12. Cel mai bun dribleur în acel an s-a dovedit Adama Traore, care evolua la Wolverhampton.

Unde evoluează Michael Omoh

În iarna lui 2022, Michal Omoh şi-a reziliat contractul cu Academica Clinceni, din cauza problemelor financiare, şi a semnat cu Farul Constanţa, sub bagheta lui Gică Hagi.

La debut, Omoh a marcat o dublă de efect pentru Farul, într-o victorie la Ovidiu, scor 3-2, contra celor de la FCU Craiova, şi se părea că Gică Hagi a dat lovitura.

Spune-mi tu de ce l-am luat pe Omoh? Că voi ştiaţi tot. Ai comentat şi tu. Ai uitat, te faci că uiţi? Nu aţi spus că e cel mai bun dribleur din Liga 1?

Vedeţi ce simplu e? Am vrut să te pun la încercare. Cred că dacă se pune bine din punct de vedere fizic, poate să facă diferenţa în fiecare meci”, declara pe atunci Hagi, plin de încredere.

Nu avea să fie aşa, pentru că în următoarele jocuri a fost şters, iar apoi, la câteva luni distanţă, ”Regele” l-a exclus din lot. Inevitabil, în vară, Farul a decis să se despartă de Omoh, pe care l-a cedat în Kuweit, la SC Kazma.

Nu s-a adaptat foarte bine nici în Kuweit, iar în aprilie 2023, fotbalistul ajuns la 31 de ani a semnat cu formaţia chineză LN SY Urban, din eşalonul secund.

Nici acolo Omoh nu străluceşte. A adunat 14 partide, dintre care 6 ca titular şi 8 ca rezervă, şi a bifat doar două pase decisive.

Aşadar, la doar un an şi jumătate distanţă de transferul la Farul, Michael Omoh s-a transformat din cel ai bun dribleur al Superligii, într-un jucător de duzină al ligii secunde din China.

  • 50.000 de euro este cota de piaţă a lui Omoh, conform transfermarkt.de.

Afla mai multe despre: omohchinahagi 

viewscnt
Articole similare