Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce salariu va primi Aubameyang la Barcelona. Gabonezul, invidios pe banii jucătorilor din Liga 1

Ce salariu va primi Aubameyang la Barcelona. Gabonezul, invidios pe banii jucătorilor din Liga 1

La Liga

Comentarii

FC Barcelona a dat lovitura în ultima zi de mercato. Catalanii au reuşit să-l ia pe Pierre-Emerick Aubameyang.

Barcelona trece printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Deşi nu poate oferi salarii uriaşe, aşa cum o făcea odinioară, catalanii au reuşit să aducă nume importante în această iarnă.

Gruparea blau-grana şi-a asigurat serviciile lui Ferran Torres, Adama Traore şi Pierre-Emerick Aubameyang. Aducerea celui din urmă a fost o adevărată poveste făcută după un scenariu de Hollywood.

Gabonezul încasa cel mai mare salariu de la Arsenal, aproximativ 350.000 de lire sterline (n.r. 420.000 de euro) pe săptămână. După ce şi-a prelungit contractul, acesta a început să aibă numeroase probleme care au afectat clubul şi l-au iritat pe antrenorul Mikel Arteta şi conducerea.

A fost deposedat de banderola de căpitan şi a fost lăsat în afara lotului la meciurile din acest început de an.

Astfel, pentru a scăpa de salariul uriaş al jucătorului şi de multiplele probleme create de acesta, Arsenal a acceptat să renunţe gratis la atacant, care a ajuns la Barcelona din postura de jucător liber de contract.

Cu această mişcare, clubul londonez a economisit 25 de milioane de lire sterline (n.r. aproximativ 30 de milioane de euro), sumă ce reprezenta salariul jucătorului până la finalul contractului, scadent vara anului viitor.

În ciuda salariului uriaş pe care îl încasa în Anglia, Aubameyang a surprins la momentul în care s-a înţeles cu catalanii. Conform mundodeportivo.com, internaţionalul gabonez a acceptat o reducere drastică a salariului. Va încasa doar 5.000 de euro pe săptămână, echivalentul a 20.000 de euro lunar, pentru următoarele cinci luni, adică de 84 de ori mai puţin decât primea în Premier League.

Pierre-Emerick Aubameyang, salariu de Liga 1 la Barcelona

Salariul menţionat este unul echivalent cu cel primit de jucătorii din Liga 1. Printre fotbaliştii din România care sunt remuneraţi mai consistent decât noua vedetă de la Barcelona sunt Florinel Coman şi Mario Camora (20.000 de euro), Claudiu Keşeru (25.000 de euro), Florin Tănase şi Alex Chipciu (30.000 de euro).

Astfel, Aubameyang este noul jucător al catalanilor, după patru ani petrecuţi la Arsenal. A marcat 92 de goluri şi a livrat 21 de pase decisive în 163 meciuri.

”Ieri s-a încheiat perioada de mercato şi am adus mai mulţi jucători la prima echipă. Probabil, la finalul săptămânii îl vom prezenta pe Aubameyang. Acum trebuie să muncim pentru a redresa situaţia economică a clubului. Avem nevoie ca fanii să ne fie alături în această perioadă neagră din istoria Barcelonei.

Am redus bugetul de salarii cu 159 de milioane de euro. Vreau să le mulţumesc tuturor angajaţilor clubului”, a anunţat preşedintele Barcelonei, Juan Laporta.

 

Afla mai multe despre: aubameyangbarcelonasalariuarsenal 

viewscnt
Articole similare