adplus-dvertising
You are here:

Ce simptome are Omicron, noua tulpină de coronavirus: ”Acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la cele în vârstă”

Ce simptome are Omicron, noua tulpină de coronavirus: ”Acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la cele în vârstă”

Diverse

Comentarii

Angelique Coetzee, şefa Asociaţiei Medicale din Africa de Sud (SAMA) şi cea care a fost prima care a depistat noua tulpină, susţine că noua tulpină de coronavirus are simptome uşoare.

Nivelul de alertă în întreaga lume este din nou foarte ridicat după ce în Africa de Sud a fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus.

Aceasta a fost denumită Omicron şi are nu mai puţin de 50 de mutaţii, cele mai multe înregistrate până acum de o tulpină de COVID-19.

Ce simptome are noua tulpină de coronavirus, Omicron

Noua tulpină de coronavirus a fost detectată în Africa de Sud, dar se crede că ea circula încă din luna octombrie prin mai multe ţări de pe continentul african.

Omicron a ajuns deja în Europa şi SUA şi a provocat multă îngrijorare, mai ales că încă nu se ştie dacă vaccinurile oferă protecţie şi pentru această variantă.

Între timp au apărut primele informaţii despre simptomele pe care Omicron le provoacă.

Angelique Coetzee, şefa Asociaţiei Medicale din Africa de Sud, susţine că, din ceea ce a observat până acum, noua tulpină de coronavirus provoacă simptome uşoare în rândul persoanelor tinere.

”Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a afirmat Angelique Coetzee, citată de spotmedia.ro.

Totuşi, Angelique Coetzee a ţinut să sublinieze că Omicron ar putea provoca simptome mult mai grave la persoanele cu comorbidităţi.

Angelique Coetzee este primul medic din Africa de Sud care a semnalat autorităţilor apariţia noii tulpine.

Campioana României la rugby, CSM Baia Mare, blocată în Africa de Sud

Ţările din Europa au blocat zboburile dinspre şi înspre Africa de Sud, pentru a încerca împiedicarea răspândirii noii tulpini. Printre victimele acestei decizii au fost şi membrii echipei de rugby CSM Baia Mare.

Campioana României la rugby a participat la un turneu în Africa de Sud, însă sportivii n-au mai apucat să revină în ţară din cauza noilor restricţii.

În prezent, echipa este blocată în Pretoria, dar autorităţile din România susţin că vor trimite un avion pentru a-i aduce în ţară pe membrii echipei CSM Baia Mare.

"Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar şi cu premierul şi cu ministrul afacerilor externe.

Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe <zimbri>, cât şi pe ceilalţi români aflaţi în aceeaşi situaţie la Pretoria.

Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de şedere, dacă va fi cazul, precum şi a cazării. Situaţia lor se va rezolva şi vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toţi vor reveni în deplină siguranţă.

Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă. Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare", a declarat ministru Novak, pe Facebook.

viewscnt
Articole similare