Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ce simţi când auzi 'afară cu ungurii din ţară'?". Roland Niczuly a venit cu replica. De ce crede că Sepsi este o ţintă | EXCLUSIV

"Ce simţi când auzi 'afară cu ungurii din ţară'?". Roland Niczuly a venit cu replica. De ce crede că Sepsi este o ţintă | EXCLUSIV

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Pe 29 ianuarie, meciul de la Sf. Gheorghe a fost suspendat definitiv, în minutul 25, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei clubului din Bănie.

Etapa a 23-a din Superligă a adus o premieră în acest sezon, la Sfântu Gheorghe: meciul dintre Sepsi şi FC Universitatea Craiova a devenit prima partidă întreruptă din cauza unor scandări cu tentă rasistă, xenofobă, din fotbalul românesc.

Arbitrul central Andrei Chivulete a luat această decizie în minutul 26 al jocului, după ce anterior întrerupsese de alte două ori meciul şi a trimis, temporar, echipele la vestiare.

Asta, după ce fanii echipei oltene au rostit de la începutul jocului scandări jignitoare şi injurii la adresa comunităţii maghiare. Este vorba mai exact de „Afară, afară cu ungurii din ţară” şi cuvinte obscene la adresa maghiarilor, numiţi de suporterii ultras „bozgori”.

Roland Niczuly a devenit ”imun” la scandările xenofobe împotriva echipei sale, Sepsi

Întrebat despre acel episod, Niczuly Roland, portarul lui Sepsi, a declarat că s-a ”obişnuit” cu genul acesta de scandări.  

Cum ai trăit scandalul cu cei de la U Craiova din timpul sezonului? 

A fost ceva inedit, nu cred că a mai existat in fotbal. A fost o situaţie foarte ciudată. Nimeni nu ne voia in play off, de asta s-a rejucat, Mititelu a pus o presiune fantastică pe toată lumea, Federaţie, Liga Profesionistă. Dar mă bucur că s-a rejucat şi am demonstrat că suntem echipa mai bună! 

Ai simţit cumva că Sepsi e împotriva tuturor?

Cu siguranţă simţim asta de la an la an. Cum am zis, Sepsi e o echiă mică, organizată, cu salarii la zi, condiţii, în momentul de faţă suntem în primele 3 echipe din tara ca salarii şi condiţii. Asta se vede şi pe unii îi deranjează, dar nu au de ales...

Dar tu, ca jucător, ce simţi când auzi ”afară cu ungurii din ţară” şi scandări de genul ăsta?

A devenit atât de obişnuit că deja nu îi mai aud, când îi aud mă bufneşte râsul. Este frustrant pentru adversari că putem forma un grup aşa puternic la Sepsi. 

INTERVIU | Roland Niczuly, ”eroul” lui Sepsi din finala Cupei României: ”Dan Nistor nu e în măsură să vorbească. Visul meu este să ajung la naţionala României”

Afla mai multe despre: roland niczulysepsiu craiova 1948liga 1 

viewscnt
Articole similare