Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU | Roland Niczuly, ”eroul” lui Sepsi din finala Cupei României: ”Dan Nistor nu e în măsură să vorbească. Visul meu este să ajung la naţionala României”

INTERVIU | Roland Niczuly, ”eroul” lui Sepsi din finala Cupei României: ”Dan Nistor nu e în măsură să vorbească. Visul meu este să ajung la naţionala României”

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Miercuri, Sepsi a reuşit să pună mâinile pe al treilea trofeu din istoria clubului, după ce a învins-o pe U Cluj la loviturile de departajare, în finala Cupei României.

Sepsi a reuşit să se califice în a treia finală de Cupa României din ultimii patru ani şi să se impună pentru a doua oară, după ce a învins-o pe U Cluj, la loviturile de departajare.

Echipa pregătită de Cristiano Bergodi a fost dominată o bună parte a jocului, dar a reuşit să câştige trofeul, datorită unei evoluţii de excepţie a lui Roland Niczuly.

Niczuly Roland are planuri măreţe după ce a cucerit Cupa României alături de Sepsi

Niczuly a fost omul meciului pentru Sepsi în finala Cupei României Betano cu ”U” Cluj. Portarul a avut trei intervenţii decisive la loviturile de departajare.

Portarul a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru Orange Sport. Niczuly a vorbit despre cum a sărbătorit după ce a câştigat Cupa României, despre mesajul care l-a ”dat pe spate”, dar şi despre planurile sale de viitor. 

Roli, felicitări pentru victoria de aseară! Ce înseamnă pentru tine acest trofeu?

Este un vis devenit realitate, a doar oară consecutivă Cupa României la Sf. Gheorghe, ne-am dorit acest lucru enorm. Dar aseară, recunosc, am avut o prestaţie slabă în timpul meciului, dar la loteria penalty urile am reuşit să castigem. Înseamnă enorm pentru mine şi pentru acest club.

Sincer, ai putut să dormi? Cum ai sărbătorit?

Sincer, nu prea... Am dormit foarte puţin, nu am reuşit... Am avut un drum lung, ne-am oprit peste tot unde am putut, am sărbătorit şi mâine va avea o sărbătoare şi mare în centrul oraşului. 

Mă gândesc că ai fost asaltat de mesaje... Care a fost mesajul care te-a impresionat?

Am primit multe, cele mai importante sunt de la familie, dar cel mai tare m-a impresionat domnul Dani Coman. Mi-a lăsat un mesaj care m-a impresionat. M-a felicitat şi dânsul. Dar m-am simţit fericit când am văzut mesajul. Nu m-am aşteptat, nu aveam legătură cu el, nu am lucrat cu el până acum la niciun club, de asta mă bucur pentru mesajul lui. 

Ce a fost în sufletul tău când ai apărat ultimul penalty?

A fost o fericire de nedescris! Sincer nici nu ştiam cum să mă bucur, am vrut să fug câtre colegi, după m-am râzgândit, am vrut să plec la suporteri. A fost ceva incredibil, mai ales, ultima apărată dacă nu o apăram se termina totul. A fost ceva de vis.

Dar... ce e în sufletul tău când un coleg ratează un penalty?

A pus o presiune enormă pe mine Aganovic, dar în alte meciuri ne-a ajutat el, în meciul ăsta l-am ajutat eu. De asta suntem o echipă, să ne completăm. Aseară am făcut un meci modest, dar ne-am completat unul pe altul la penalty.

Ca o ironie a sorţii. Tu ai crescut la U Cluj şi ieri te-ai bucurat chiar împotriva lor. Ţi-a zis ceva suporterii sau oamenii de acolo?

Nu, nu mi-au zis nimic, cred că au şi uitat oamenii că am fost pe acolo. Au trecut mulţi ani. Dar oamenii din staff care sunt acolo m-au felicitat, au fost foarte corecţi, aşa e în fotbal. Dacă nu reuşeam să apăr acel penalty, ei se bucurau, şi noi eram trişti. Aşa a fost să fie, aşa a fost soarta aseară.

Dacă tragi linie, acum, la final de sezon, eşti mulţumit de parcursul tău?

Da, eu am început acest sezon foarte prost, am avut câteva meciuri mai modeste. Mă bucur că in play-off mi-am revenit, mi-am ridicat nivelul şi mi-am ajutat echipa!

Cum reuşeşte un jucător care începe mai prost să îşi revină? Tu ce ai făcut?

Nu am făcut nimic special. Totul este mental. A trebuie să stau un pic singur.... Au fost momente grele, dar alături de familie am reuşit să trec peste şi am reuşit un final de sezon foarte bun.

Revenind puţin la finala de aseară. Adversarii tăi au făcut comentarii pe seama înâlţimii tale. Chiar şi Dan Nistor. Ai considerat vreodată acest aspect un dezavantaj?

Nu, nu am considerat niciodată inaltimea mea un dezavantaj. Sunt portari de talie medie în lume foarte buni, nu trebuie să zic eu... Keylor Navas este câştigator a patru Champions League consecutive. Aceste declaraţii nu fac altceva decât să mă motiveze şi mai mult. Dan Nistor nu ştiu dacă e în măsură să vorbească. Nu cred că ai eu un portar mai înalt ca mine. Mă bucur că aseară le-am dat peste nas contestatarilor. 

Se tot vorbeşte despre înâlţimea ta. Bogdan Lobonţ a spus aşa: ”Nu, să îţi spun de ce nu îl văd potrivit pentru că nu îl ajută statura. În ultimii ani media staturii portarilor a crescut foarte mult, e ăn jur de 1,97-1,98. De asta nu îl văd la naţională”. Ce părere ai?

Nu aş vrea să comentez declaraţia lui. Dacă el are această părere o respect, dar să nu uităm nici de talia lui, şi totuşi a fost unul dintre cei mai buni din istoria naţională. Nici el nu depăşeşte 1,85 şi a avut o carieră frumoasă. Aceste declaraţii mă motivează, eu demonstrez pe teren, acolo vreau să le răspund. Sper să cresc de la an la an.

Legat de naţională. Mai aşteaptă Roland Niczuly o convocare?

Nu mai vreau să dezvolt acest subiect, s-au creat şi in trecut polemici. S-au făcut statistici la televizor, eu nu mă iau după ele, Instat nu vede ce se intampla real pe teren, se dau note care nu arată ce se intampla pe teren. Visul meu e să ajung acolo, nationala are selecţioner va decide el, dacă nu o să fiu acolo o să muncesc mai mult să ajung acolo. Eu trebuie să le respect decizia.

Crezi că cumva te influenţează numele sau echipa la care joci?

Nu, nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Fotbalul nu se joacă nici cu numele, nici echipa, prestaţia ta de pe teren trebuie să vorbească.

Se anunţă schimbări la voi din vară... Pleacă Bergodi, vine Ciobotariu?

Nu ştiu nimic, sincer, n-am auzit nimic în interiorul clubului. Dar după aceste rezultate obţinute de Bergodi cred că este greu şi pentru conducere să ia o decizie! De când a venit Bergodi Sepsi a obţinut 3 trofee, nici un alt antrenor nu a reuşit acest lucru. Dar dacă o să vină un alt antrenor il aşteptăm cu braţele deschise.

Dar tu? Pleci, mai rămâi la Sepsi? Ai primit ceva oferte?

Nu ştiu de oferte, nu ştiu nimic. Eu mai am contract cu Sepsi 2 ani de zile, mă bucur să fac parte de această echipă minunată. Dacă o să vină o ofertă bună pentru mine şi pentru club nu o să zic nu. Oricărui jucător i-ar plăcea să plece în străinătate, dar sunt multe echipe de tradiţie în România... Dar moment mă bucur de călătoria mea la Sf. Gheorghe!

Cu cine ai ţinut la Farul - FCSB?

Nu am ţinut cu nimeni. Echipa mai bună a câştigat. Hagi a format un grup extraordinar acolo! A învins echipa care a meritat pe tot parcursul campionatului. Nu vreau să îmi dau cu părerea ce le-a lipsit, dar sunt convins că la anul vor face totul pentru titlu. Dar anul acesta Farul a meritat. Antrenorul nu are rost îl mai ridic eu în slăvi, e Regele fotbalului românesc! 

”E erou”. Fotbalistul care i-a adus lui Sepsi al treilea trofeu din istoria clubului: ”U Cluj merita să câştige” | EXCLUSIV

ARTICOL SCRIS DE: Sas Raluca 

Afla mai multe despre: niczuly rolandsepsicupa românieidan nester 

viewscnt
Articole similare