Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”E erou”. Fotbalistul care i-a adus lui Sepsi al treilea trofeu din istoria clubului: ”U Cluj merita să câştige” | EXCLUSIV

”E erou”. Fotbalistul care i-a adus lui Sepsi al treilea trofeu din istoria clubului: ”U Cluj merita să câştige” | EXCLUSIV

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Miercuri, Sepsi a reuşit să pună mâinile pe al treilea trofeu din istoria clubului, după ce a învins-o pe U Cluj la loviturile de departajare, în finala Cupei României. În opinia lui Nicolae Dică (43 de ani), cel mai mare merit pentru triumf i se datorează portarului Roland Niczuly (27 de ani).

Sepsi a reuşit să se califice în a treia finală de Cupa României din ultimii patru ani şi să se impună pentru a doua oară, după ce a învins-o pe U Cluj, la loviturile de departajare.

Echipa pregătită de Cristiano Bergodi a fost dominată o bună parte a jocului, dar a reuşit să câştige trofeul, datorită unei evoluţii de excepţie a lui Roland Niczuly.

”E erou nu doar la penalty-urile apărate, ci şi în timpul jocului”

Portarul care ameninţa că va ”abandona” naţionala României în favoarea celei a Ungariei dacă nu este convocat a livrat una dintre cele mai bune prestaţii ale carierei.

Pe lângă multiplele parade din timpul meciului, Niczuly a oprit şi două penalty-uri la final, inclusiv pe cel care le-a asigurat Cupa României celor de la Sepsi.

Invitat în studioul Orange Sport în urma partidei, Nicolae Dică a afirmat că portarul este eroul lui Sepsi şi că U Cluj ar fi meritat mai degrabă să câştige trofeul.

Fostul antrenor de la FCSB a recunoscut că se aştepta la mai mult de la echipa din Sfântu Gheorghe şi a punctat că aceasta a câştigat cu şansă.

Niczuly, decisiv pentru Sepsi în finala Cupei României

Niczuly e erou nu doar la penalty-urile apărate, ci şi în timpul jocului. A avut câteva parade foarte bune, pentru că U Cluj a arătat bine, mai ales în prima repriză, când au avut patru-cinci ocazii mari de a marca.

Cei de la U Cluj au dominat, şi-au creat ocazii de a marca. Cei de la Sepsi au pus probleme puţine, mă aşteptam să fie invers, ca ei să pună probleme mai mari.

S-a văzut că jucătorii din faţă, mă refer la Thiam, Nistor, chiar Filip, Bic, au pus probleme celor de la Sepsi şi meritau să câştige ei, dar uite că fotbalul nu e drept mereu”, a declarat Niclae Dică, la Orange Sport.

Aşadar, Sepsi va evolua în preliminariile Conference League în sezonul viitor şi va avea în debutul stagiunii şansa de a câştiga al patrulea trofeu din istorie, a doua Supercupă, când o va înfrunta pe Farul Constanţa.

Afla mai multe despre: sepsiroland niczuly 

viewscnt
Articole similare