You are here:

Ce spune regulamentul UEFA, după ce Anglia a primit un penalty controversat în semifinala cu Olanda

Ce spune regulamentul UEFA, după ce Anglia a primit un penalty controversat în semifinala cu Olanda

EURO

Comentarii

Anglia a reuşit să treacă de Olanda în semifinale, scor 2-1, şi s-a calificat în finala EURO 2024.

Penalty-ul primit de Anglia cu Olanda, justificat de regulamentul UEFA

Regulamentul spune că un fotbalist poate fi penalizat pentru o intrare care i-ar putea produce o accidentare adversarului atunci când se luptă pentru balon.

Fix acest lucru s-a întâmplat la penalty-ul primit de englezi. Deşi Harry Kane şutase deja balonul, Dumfries a avut o nouă intrare dură, care l-ar fi putut accidenta serios pe superstarul naţionalei „Three Lions”:

Astfel, deşi iniţial nu a văzut contactul, centralul Felix Zwayer a fost chemat la monitorul VAR şi, în consecinţă, a dictat lovitură de la 11 metri pentru formaţia lui Gareth Southgate. Penalty-ul a fost transformat chiar de Harry Kane, care a stabilit un nou record la EURO.

Harry Kane, record la EURO după golul din meciul cu Olanda

În finala de duminică, naţionala Angliei o va întâlni pe Spania. Harry Kane a fost decisiv şi în semifinala cu Olanda. Atacantul de la Bayern Munchen a reuşit să înscrie golul egalizator şi a adus-o înapoi în joc pe formaţia lui Gareth Southgate, după ce Xavi Simons deschisese scorul.

Graţie golului reuşit din penalty, Harry Kane a devenit primul fotbalist din istorie care înscrie 6 goluri în fazele eliminatorii ale Campionatelor Europene, devansându-l astfel pe Antoine Griezmann. Cei doi erau la egalitate înainte de meciul Anglia - Olanda, cu 5 reuşite pentru fiecare.

Afla mai multe despre: angliaolandaeuro 

viewscnt
Articole similare