You are here:

Ce va face Iniesta după ce s-a retras din cariera de fotbalist. Legendarul spaniol, dat de gol

Ce va face Iniesta după ce s-a retras din cariera de fotbalist. Legendarul spaniol, dat de gol

FC Barcelona

Comentarii

Andres Iniesta (40 de ani) este cunoscut drept unul dintre cei mai eleganţi, compleţi şi tehnici mijlocaşi din ultimii zeci de ani, iar acum s-a apucat de o nouă carieră în fotbal.

Andres Iniesta s-a retras oficial din fotbal zilele trecute, iar evenimentul a fost unul grandios, aşa cum merită o asemenea o legendă ca ”Don Andres”.

Astfel, după o carieră impresionantă pe parcursul a peste 20 de ani ca fotbalist profesionist, fostul mare mijlocaş spaniol a zis că este timpul să agaţe ghetele în cui.

Ce meserie va face Andres Iniesta după ce s-a retras din cariera de fotbalist. Detaliul care l-a dat de gol pe legendarul spaniol

Dar a continuat să rămână aproape de fotbal. Chiar dacă nu o să-l mai ”slujească” pe teren ca jucător activ, o va face de la marginea gazonului.

Mai exact, Andres Iniesta, poreclit şi ”El Cerebro” (”Creierul”) a decis să devină antrenor, la fel cum a făcut-o şi bunul său prieten Xavi, şi tocmai ce şi-a început studiile pentru acest nou capitol din viaţa sa. 

La scurt timp după retragerea ca fotbalist, Iniesta s-a înscris la un curs UAEFA (Asociaţia de Fotbal din Emiratele Arabe Unite) pentru a-şi începe meseria de antrenor, după cum informează şi celebrul jurnalist Fabrizio Romano.

Aşadar, Andres Iniesta va deveni tehnician cu acte în regulă şi poate, la un moment dat, va ajunge să o antreneze şi pe echipa sa de suflet, FC Barcelona.

La formaţia din Catalunia, ”Don Andres” a jucat 16 ani la nivelul primei echipe, fiind şi produs al celebrei academii ”La Masia”. A îmbrăcat tricoul blau-grana în 674 de meciuri şi a contribuit cu 57 de goluri şi 135 de pase decisive.

Pentru naţionala Spaniei a jucat 131 de meciuri şi a livrat 14 goluri şi 30 de assist-uri. Fără îndoială, momentul de vârf al carierei sale este golul marcat în finala cu Olanda care a făcut-o pe ”Furia Roja” campioană mondială în 2010. De atunci, el este cunoscut şi ca ”Iniesta de mi vida”.

Afla mai multe despre: andres iniestaspaniabarcelona 

viewscnt
Articole similare