Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chipciu, despre cum U Craiova i-a făcut poftă de citit: ”Am ajuns la Noica, Pleşu, Platon. Marcus Aurelius e bun în momente grele”

Chipciu, despre cum U Craiova i-a făcut poftă de citit: ”Am ajuns la Noica, Pleşu, Platon. Marcus Aurelius e bun în momente grele”

U Cluj

Comentarii

Alexandru Chipciu se laudă cu o pasiune nu foarte întâlnită în sportul de performanţă: cititul.

Mijlocaşul lui U Cluj a dezvăluit că a trecut prin marii filosofi ai lumii şi pasiunea pentru citit l-a ajutat mai ales în momentele grele din carieră.

În vârstă de 33 de ani, Alex Chipciu susţine că totul a început de la o carte despre Universitatea Craiova, ”Campioana unei mari iubiti”, scrisă de Laurenţiu Dumitrescu.

Istoria Universităţii Craiova l-a ajutat pe Chipciu să-şi descopere pasiunea pentru citit

În vârstă de 33 de ani, Alex Chipciu este unul dintre fotbaliştii care se pot mândri cu o cultură generală peste media din sportul de performanţă.

Mijlocaşul Universităţii Cluj este unul dintre fotbaliştii care sunt pasionaţi de citit. Spune că a avut o perioadă în care a fost pasionat de filosofie şi că nu i-a scăpat nimic.

În prezent, Alex Chipciu susţine că este atras mai ales de cărţile cu mesaje motivaţionale, care l-au ajutat mai ales în perioadele dificile din viaţa sa. 

”Prima carte citită era ceva de Craiova... Cred că ”Campioana unei mari iubiri” şi de atunci mi-a deschis apetitul. Am citit foarte des, ceva a lui Tudor Chirilă, apoi la Pleşu, care e un mare filosf român. Şi apoi a început să mă interes filozofia şi am citit toţi filozofii.

Aşa am dat dintr-un filosof în altul, i-am citit pe Noica, Pleşu, am ajuns la greci, la Platon şi a început să-mi placă mai mult să citesc, să descopăr lucruri.

Acum m-am oprit într-o zonă în care îmi plac mai mult astea motivaţionale, psihologi, pentru că sunt adaptaţi la vremurile noastre. Marcus Aurelius e bun în momente grele, când e nasol, e bine să-l citeşti.

Am avut şi perioade grele, cu moartea tatălui meu, când am fost foarte jos mental şi mi-am revenit greu. Bine că mi-am revenit. D-asta am zis că merg pe astea motivaţionale, pentru că îmi place să simt motivaţia zilnică să fac ceva, să mă antrenez, să-mi creez nişte obiceiuri sănătoase, să mănânc sănătos”, a povestit Alex Chipciu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: chipciu 

viewscnt
Articole similare