Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine a preluat-o pe Chelsea după ce Roman Abramovic a renunţat la conducerea clubului. Anunţul făcut de presa britanică

Cine a preluat-o pe Chelsea după ce Roman Abramovic a renunţat la conducerea clubului. Anunţul făcut de presa britanică

Chelsea

Comentarii

Presa din Marea Britanie a dezvăluit cine o va conduce pe Chelsea după ce Roman Abramovic a anunţat oficial că face un pas în spate şi a lăsat managementul clubului în grija celor de la The Chelsea Foundation.

Roman Abramovic a surprins duminică după ce a anunţat că se retrage din conducerea lui Chelsea, în contextul războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Miliardarul rus este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin şi ar fi vizat de sancţiuni drastice, lucru care ar afecta situaţia lui Chelsea.

Abramovic a anunţat că de conducerea clubului se vor ocupa cei din The Chelsea Foundation. The Sun a prezentat lista celor care au preluat conducerea clubului londonez.

Cine a preluat conducerea lui Chelsea după ce Roman Abramovic a decis să se retragă

Decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina s-a lăsat cu sancţiuni drastice la adresa Rusiei. Averile pe care apropiaţii lui Vladimir Putin le au în Occident au fost îngheţate, în timp ce foarte mulţi oligarhi din anturajul preşedintelui Rusiei nu mai au voie să călătorească în străinătate.

Inclusiv depozitele pe care Vladimir Putin le are în străinătate au fost îngheţate. Unul dintre oligarhii ruşi vizaţi de sancţiuni este şi Roman Abramovic, patronul lui Chelsea.

Acesta locuieşte în Marea Britanie încă de la începutul anilor 2000, dar este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin şi avut serioase probleme din această cauză.

În 2018, Marea Britanie a decis să nu-i mai acorde lui Roman Abramovic viză pentru a intra în ţară şi patronul lui Chelsea a fost nevoit să-şi ia cetăţenie israeliană pentru a reveni la Londra.

Acum, el s-ar afla pe lista oligarhilor ruşi care sunt vizaţie de sancţiuni dure: îngheţarea averilor din Occident şi interzicerea accesului în ţările din Uniunea Europeană.

În tot acest context, Roman Abramovic a decis să renunţe la conducerea lui Chelsea şi a anunţat oficial că de managementul clubului se vor ocupa cei de la The Chelsea Foundation.

The Sun a publicat lista cu 6 personaje cheie care au preluat conducerea lui Chelsea:

Bruce Buck. Este un avocat american, dar trăieşte de 39 de ani în Londra. Este mare fan Chelsea şi a fost acţionar al clubului înainte ca acesta să fie preluat de Roman Abramovic, în 2003. El a fondat şi Chelsea's Past Players' Trust, un program destinat foştilor jucători ai lui Chelsea care au probleme financare sau medicale.

Emma Hayes. În vârstă de 45 de ani, ea a fost managerul echipei de fotbal feminin a lui Chelsea. Are o mare influenţă în club.

John Devine. Fost fotbalist amator şi ciclist, Devine lucrează la o firmă de avocatură care colaborează cu Chelsea.

Piara Powar. Este director executiv al programului FARE - care luptă împotriva discriminării în fotbal.

Paul Ramos. Este directorul financiar al lui Chelsea. Se află în cadrul clubului încă din 2001, înainte ca echipa să fie cumpărată de Roman Abramovic.

Sir Hugh Robertson. Este vicepreşedintele Asociaţiei Olimpice Britanice şi în trecut a fost ministru al sportului. A supervizat Jocurile Olimpice Londra 2012. Este la Chelsea din 2016, când a intrat în consiliul de administraţie al clubului.

Afla mai multe despre: chelsea 

viewscnt
Articole similare