Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine îi va lua locul Rusiei la barajul pentru CM Qatar. Alegerea pe care o va face FIFA

Cine îi va lua locul Rusiei la barajul pentru CM Qatar. Alegerea pe care o va face FIFA

Fotbal

Comentarii

Pe fondul războiului izbucnit de preşedintele Vladimir Putin, FIFA a hotărât excluderea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Cine îi va lua locul Rusiei la barajul pentru CM Qatar. Alegerea pe care o va face FIFA

Pe 24 februarie, Vladimir Putin, şeful statului rus, a hotărât invadarea agresivă a Ucrainei. Au urmat atacuri în lanţ, în punctele strategice din ţara aflată la nord şi, zonal, est de România.

În contextul dat, rând pe rând, FIFA şi UEFA, forurile fotbalistice supreme la nivel mondial şi european, au decis mai multe restricţii şi limitări ale echipelor de fotbal din Rusia şi a naţionalei Sbornaia.

UEFA a hotărât mutarea finalei Champions League de pe ”Gazprom Arena”, din Sankt Petersburg, la Paris, pe ”Stade de France”, şi este aproape să anunţe şi excluderea lui Spartak Moscova din optimile Europa League, aceasta fiind singura echipă rusească angrenată încă în cupele europene în actualul sezon.

De altfel, şi FIFA a decis ca Rusia să fie eliminată din barajul pe care avea să-l dispute pentru calificarea la Cupa Mondială de la sfârşitul acestui an.

Naţionala antrenată de Valeri Karpin trebuia să o întâlnească pe reprezentativa Poloniei în semifinalele barajului.

Dar ca urmare a anunţului dat de forul de la Zurich, se pune întrebarea cine o va înlocui pe selecţionata Rusiei.

Dacă iniţial se vorbea de o calificare directă a Poloniei în finală sau un turneu în trei, între Polonia, Cehia şi Suedia, FIFA a luat o altă decizie.

Forul mondial a hotărât că locul Rusiei va fi luat fie de Slovacia, fie de Ungaria.

Slovacia a ocupat poziţia a treia în grupa preliminară H pentru Cupa Mondială, imediat după reprezentativa Sbornaia. în timp ce Ungaria a câştigat seria sa din Grupa B a Ligii Naţiunilor.

Astfel, partida dintre Polonia şi Slovacia sau Ungaria, ce reprezintă prima semifinală a barajului, va avea loc pe 24 martie. În cealaltă semifinală, se vor întâlni Cehia şi Suedia. 

Finala în urma căreia se va decide cine va merge la Campionatul Mondial din Qatar va avea loc pe 29 martie.

Afla mai multe despre: rusiaungariaslovacia. poloniafifa 

viewscnt
Articole similare