Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Tătăruşanu, elogiat în Gazzetta dello Sport: ”A fost prezent în cel mai mare şi decisiv punct”. Ce au remarcat italienii

Ciprian Tătăruşanu, elogiat în Gazzetta dello Sport: ”A fost prezent în cel mai mare şi decisiv punct”. Ce au remarcat italienii

AC Milan

Comentarii

Ciprian Tătăruşanu a fost remarcat de celebrul cotidian Gazzetta dello Sport pentru aportul său în câştigarea titlului de AC Milan după 11 ani.

În ultima etapă din Serie A, AC Milan s-a impus în faţa formaţiei Sassuolo, scor 3-0, şi a cucerit al 19-lea titlu din istorie, primul după 11 ani de aşteptare.

În meciul de pe Mapei Stadium, Ciprian Tătăruşanu şi Vlad Chiricheş au fost rezerve la AC Milan, respectiv Sassuolo, dar portarul a devenit campion al Italiei la finalul sezonului de Serie A.

Ciprian Tătăruşanu, elogiat în Gazzetta dello Sport: ”A fost prezent în cel mai mare şi decisiv punct”. Ce au remarcat italienii

Totuşi, cu toate că a fost un obişnuit al băncii de rezerve de-a lungul sezonului, portarul român a avut un aport decisiv pentru echipa sa în cucerirea campionatului din Italia.

Jurnaliştii de la prestigioasa Gazzetta dello Sport au remarcat rolul cu totul deosebit pe care Tătăruşanu l-a avut în derby-ul cu Inter, atunci când a apărat penalty-ul lui Lautaro Martinez, sau în victoria rossonerilor în faţa formaţiei AS Roma.

"Diavolii au pus mâna pe trofeu şi datorită celor care de obicei rămân în planul secund. Acei jucători care au fost văzuţi ca rezerve, dar au răspuns cu profesionalism şi au avut evoluţii bune în momente de criză. Un lucru este clar: Milan nu a câştigat Scudetto datorită vedetelor sale, ci datorită întregii echipe.

Începem cu Tătăruşanu. Şase apariţii în campionat (plus trei în Champions League), când Maignan a fost operat pentru o leziune a ligamentelor de la încheietura mâinii stângi.

Cel mai înalt punct? Nu, cel mai mare şi decisiv: penalty-ul lui Lautaro apărat în derby-ul cu Inter din tur, care i-a permis lui Milan să remizeze şi să păstreze avantajul în duelurile directe.

A fost prezent şi când «diavolii» au învins-o pe Roma, 2-1, pe Stadio Olimpico. Minute pe teren: 540. Goluri primite: 10", a remarcat sursa citată.A

Alături de Tătăruşanu, ceilalţi jucători de la AC Milan amintiţi de repsectivul cotidian italian pentru rolul lor important în acest sezon sunt: Matteo Gabbia, Rade Krunic, Samu Castillejo şi Daniel Maldini.

Ciprian Tătăruşanu se află la AC Milan din 2020. Este primul titlu cucerit de acesta în afara României. 

În perioada în care titularul Mike Maignan era accidentat, Tătăruşanu a apărat poarta noii campioane a Italiei în şase meciuri de Serie A şi în trei partide din Liga Campionilor.

Afla mai multe despre: tatarusanuac milan 

viewscnt
Articole similare