Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clubul finlandez Jokerit Helsinki se retrage din KHL, liga rusă de hochei

Clubul finlandez Jokerit Helsinki se retrage din KHL, liga rusă de hochei

Hochei pe gheață

Comentarii

Jokerit Helsinki, clubul emblematic finlandez, a anunţat, vineri, că se retrage din play-off-ul KHL, liga rusă de hochei, din cauza ofensivelor militare desfăşurate în Ucraina.

Clubul finlandez Jokerit Helsinki se retrage din KHL, liga rusă de hochei

Clubul Jokerit Helskinki, care participă la KHL din 2014, a decis vineri să se retragă din play-off-ul ligii care urma să înceapă marţi. Finlandezii urmau să întâlnească Spartak Moscova.

Această decizie era aşteptată încă de la începutul operaţiunii militare din Ucraina, joi dimineaţă, şi a fost luată de preşedintele emblematicului club finlandez, fostul jucător Jari Kurri.

Jokerit Helsinki a fost simbolul internaţionalizării KHL, care încearcă încă de la crearea sa, în 2008, să concureze cu liga naţională nord-americană, NHL.

Oligarhul rus Ghenadi Timcenko, fondatorul multinaţionalei specializate în petrol Gunvor, a avut chiar acţiuni la club pentru o perioadă în care deţinea deja SKA Sankt Petersburg, înainte de a se retrage din acesta. El rămâne principalul proprietar al Hartwall Arena, patinoarul cu 13.000 de locuri din Helsinki, unde joacă meciurile Jokerit.

Joi dimineaţă, Jari Kurri s-a aflat sub presiune, după ce unul dintre sponsorii lui Jokerit Helsinki, Barona (o companie de servicii), anunţase că îşi suspendă parteneriatul cu clubul finlandez.

În plus, canalul de televiziune Discovery Finland, care deţine drepturile TV pentru KHL, a decis să nu difuzeze play-off-ul din liga rusă. Jucătorii echipei au fost eliberaţi de contract.

Un alt club KHL, Dinamo Riga (Letonia), ia în calcul să se retragă din KHL.

Afla mai multe despre: hochei-rusia-finlanda-ucraina 

viewscnt
Articole similare