Pivotul naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti, Crina Pintea, impresionează prin povestea de viaţă, dar şi prin momentele dificile prin care a trecut în drumul spre marea performanţă.
Crina Pintea, marea absenţă a României de la EURO 2020! Ce au scris ruşii
"Destinul unei persoane. Crina Pintea. Când iubirea pentru joc e mai puternică decât durerea şi suferinţa", scrie publicaţia rusă handballfast.com. Printre altele, jurnaliştii ruşi au analizat prestaţia României de la EURO 2020 şi au evidenţiat lipsa Crinei Pintea, pivotul naţionalei României, care nu a jucat la turneul câştigat de Norvegia.
"Naţionala României a terminat pe locul 12 Campionatul European din Danemarca, fără glorie, după ce a jucat fără cele mai bune linii. Fosta semifinalistă nu a avut şansa de a se califica din grupă doar cu Cristina Neagu, care a muncit în atac. Totuşi, în centrul apărării a fost un gol uriaş, din cauza absenţei Crinei Pintea"
Jurnaliştii ruşi i-au dedicat jucătoarei de la CSM Bucureşti, Crina Pintea, un material amplu, în care au vorbit despre cariera ei, despre faptul că a început târziu handbalul, la 16 ani, atunci când îşi ajuta părinţii.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
După ce a învăţat bazele din handbal, Crina Pintea a semnat cu Zalău, unde antrenor i-a fost fostul selecţioner Gheorghe Tadici. Sursa citată a amintit despre declaraţiile oferite de pivot în urmă cu aproape un an, atunci când a dezvăluit iadul prin care a trecut cu antrenorul român:
"Mă duc în apărare, o adversară a marcat de la zece metri, şi m-a chemat pe bancă. S-a aşezat lângă mine şi, nu exagerez, mi-a dat un pumn în spate. Mi-au dat lacrimile instantaneu. M-a luat de mână şi m-a aruncat pe bancă, după care m-a întrebat de ce plâng? Cum să mai continui eu să joc la acel turneu final? În aceste condiţii a trebuit să joc", susţinea, printre altele, Crina Pintea pentru Fanatik.
Jurnaliştii ruşi au mai notat că "umilineţele publice ale sportivilor sunt mărci înregistrate ale antrenorilor din fostele ţări socialiste. Mulţi consideră această metodă a fi normală. De asemenea, sunt misogini. Tadici, la 68 de ani, rămâne un adept ale acestor metode", se arată în materialul publicat de handballfast.com.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: crina pintea, gheorghe tadici, romania, conflict crina pintea gheorghe tadici