Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contractul halucinant pe care l-a negociat Lionel Messi în Arabia Saudită. Ce club i-a propus starului argentinian cel mai mare salariu din istoria fotbalului

Contractul halucinant pe care l-a negociat Lionel Messi în Arabia Saudită. Ce club i-a propus starului argentinian cel mai mare salariu din istoria fotbalului

Lionel Messi

Comentarii

Arabia Saudită se pregăteşte să îi ofere campionului mondial argentinian Lionel Messi un contract anual de 400 de milioane de dolari pentru a juca din vară la Al Hilal, în Saudi Pro League, informează Telegraph, citat de Bloomberg.

Acordul, care este negociat de tatăl lui Messi, ar depăşi cu mult contractul de peste 200 de milioane de dolari pe care Cristiano Ronaldo l-a semnat pentru a juca în Arabia Saudită, la Al Nassr, până în vara anului 2025.

Campionul mondial argentinian a fost suspendat marţi de actualul său club, Paris Saint-Germain, pentru două săptămâni, după ce a mers în Arabia Saudită fără permisiunea grupării. Messi acceptase anterior un acord de principiu pentru a rămâne la PSG, dar, în urma sancţiunii disciplinare, nu-şi va prelungi contractul.

Posibilul transfer al lui Messi ar fi cea mai recentă mişcare a Arabiei Saudite de a bulversa lumea sportului profesionist, notează Bloomberg. Pe lângă recenta semnătură a lui Ronaldo, ţara a finanţat liga LIV Golf, iar fondul său suveran de investiţii (PIF) a cumpărat clubul Newcastle United din Premier League.

Fondul suveran de investiţii saudit a luat în calcul, de asemenea, adăugarea unei curse de Formula 1 la investiţiile sale în sport, au declarat în ianuarie pentru Bloomberg News persoane familiare cu acest subiect.

Investiţiile PIF în sport şi în jocurile de noroc competitive - şi demersurile de a aduce evenimente sportive majore în regat - sunt parţial o încercare de a stimula puterea de influenţă saudită, în timp ce criticii spun că astfel de tranzacţii sunt "sportswashing", adică o încercare de a îmbunătăţi imaginea naţiunii şi de a distrage atenţia de la încălcări ale drepturilor omului.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare