Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Copilul-minune refuză România”. Motivul pentru care jucătorul cotat la 7.000.000 de euro a luat această decizie

”Copilul-minune refuză România”. Motivul pentru care jucătorul cotat la 7.000.000 de euro a luat această decizie

Fotbal

Comentarii

Din cauza conflictelor interne din ultimii 20 de ani, fotbalul românesc şi-a ”pătat” imaginea, iar efectul a fost unul în cascadă, din păcate, pe o pantă descendentă.

Există, într-adevăr, o tendinţă de revenire pe drumul cel bun, odată cu calificarea naţionalei României la EURO 2024, însă va mai durea ceva timp până când fotbalul românesc va fi din nou privit admirativ, cum se întâmpla la un momentat dat, cu foarte mulţi ani în urmă.

În urmă cu fix 10 ani şi o zi , pe 25 februarie 2014, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor realizau unul dintre primele interviuri cu fotbalistul Flavius Daniliuc şi familia sa, intitulat sugestiv: ”Copilul-minune refuză România”. Jucătorul avea atunci 13 ani, juca la Real Madrid şi era considerat unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai generaţiei sale.

Acum, la 10 ani distanţă, Flavius Daniliuc este internaţional austriac, aparţine de Salernitana, dar este trimis sub formă de împrumut la Salzburg, iar transfermarkt.de îl cotează la 7.000.000 de euro.

Tatăl lui Flavius Daniliuc: ”Îşi bat joc de fotbalul românesc”

Tatăl său, Mihai, fugit din România ilegal înainte de 1989, explica încă de pe atunci motivele pentru Flavius, chiar dacă ar fi avut acest drept, nu va alege niciodată să joace pentru naţionala noastră.

  • Flavius avea de ales între Spania, Austria şi România.

Nu va juca niciodată pentru România, atâta vreme cât nu se va rezolva problema mafiei din fotbalul de acasă.

Îi voi închide telefonul în nas oricărei persoane care mă va suna din ţară pentru a-l solicita pe Flavius! Îşi bat joc de fotbalul românesc de 25 de ani aceleaşi personaje. Ce să caute fiul meu acolo?

Nu se promovează calitatea. Şi ce perspective sunt cu alegerile din martie (n.r. - 2014) de la FRF? Vorba tatălui meu, care are 85 de ani: `Când vin la putere, vin flămânzi`.

Mă bucură doar munca şi declaraţia lui Gică Hagi, care spunea că vrea să dea de la Academia sa primul `11` al României peste câţiva ani”, a declarat Mihai Daniliuc, într-un interviu pentru gsp.ro.

Parcursul lui Flavius Daniliuc din primăvara lui 2014 a fost unul foarte interesant. Pe 1 ianuarie 2015 s-a transferat la Bayern Munchen, acolo unde a intrat sub aripa internaţionalului austrian David Alaba.

În vara lui 2020, pentru a face mai uşor pasul către seniori, Flavius s-a transferat la Nice. A început să joace foarte bine, iar doi ani mai târziu se transfera în Serie A, la Salernitana, pentru 5.800.000 de euro.

În ianuarie 2024, Salernitana l-a împrumutat la Salzburg, iar austriecii au o opţiune de transfer definitiv în vara lui 2024.

  • A fost titular în toate cele trei partide disputate de Salzburg, în 2024.

La nivel internaţional, cu toate că i-ar fi plăcut să joace pentru Spania, Flavius a bifat prezenţe la toate nivelurile de vârstă ale Austriei, începând din toamna anului 2015.

Fundaşul central nu a avut niciodată în plan să joace pentru România, chiar dacă viziona frecvent meciurile Stelei şi îi admira pe Adrian Mutu şi Vlad Chiricheş.

Dacă Spania mă cheamă, accept! Sau Austria. În România nu e, din păcate, acelaşi nivel. Nu văd intensitate în joc, iar asta nu-mi place.

Mă mai uit la partidele Stelei. M-am bucurat când a trecut de Ajax. Îl admiram pe Mutu, dar acum îl urmăresc atent pe Vlad Chiricheş, la Tottenham”, a declarat Flavius, în cadrul aceluiaşi interviu.

Afla mai multe despre: flavius daniliucreal madridsalzburgaustriamihai daniliuc 

viewscnt
Articole similare