Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"E extraordinar". Stoichiţă dezvăluie "negocierile" cu un fotbalist din naţionala Austriei pentru a juca în naţionala României! "Mesajele nu le arăt, că nu sunt om fără caracter"

"E extraordinar". Stoichiţă dezvăluie "negocierile" cu un fotbalist din naţionala Austriei pentru a juca în naţionala României! "Mesajele nu le arăt, că nu sunt om fără caracter"
Comentarii

Volumul la nivel de scouting al Federaţiei Române de Fotbal a crescut, după ce mulţi fotbalişti cu origini în România au apărut în străinătate, în ultimii ani. Unii dintre aceştia, precum Coubiş sau Adeyemi au fost pierduţi deja. Pentru a demonstra eforturile federalilor, Mihai Stoichiţă a dezvăluit "negocierile" cu un jucător cu părinţi români, dar care a debutat pentru Austria.

Mihai Stoichiţă contraatacă! A dezvăluit schimbul de mesaje cu un jucător din naţionala Austriei, pentru a juca în naţionala României

În jurul meciurilor României cu Andorra (2-0) şi Belarus (2-1), din preliminariile EURO 2024, FRF s-a confruntat cu un val de nemulţumiri. Gică Hagi s-a arătat indignat că Ianis Hagi n-a prins nici măcar lotul preliminar, Mihai Rotaru a penalizat absenţa lui Andrei Ivan din lotul lui Edi Iordănescu, Mailat sau Ronaldo Deaconu au spus că ar fi meritat şi ei măcar un semn, iar Cătălin Cîrjan a venit cu acuzaţii serioase la adresa FRF. 

Cazuri speciale sunt cele ale lui Boloca sau Coubiş, care au refuzat România şi s-au orientat spre naţionala Italiei, iar în faţa criticilor, conform cărora FRF nu a făcut eforturi pentru a-i păstra, Mihai Stoichiţă a făcut câteva precizări. 

Directorul tehnic al FRF a dat un exemplu concret, cel al lui Flavius Daniliuc. Fundaşul central austriac cu părinţi români a purtat discuţii cu Mihai Stoichiţă, care a încercat să-l aducă spre naţionala României. 

Fără succes, în condiţiile în care pe apărătorul central al lui Salernitana îl leagă prea puţine de ţara natală a părinţilor. 

"O să-l rog pe Flavius Daniliuc să arate convorbirile avute cu mine, pentru a juca pentru naţionala României, inclusiv mesajele deţinute de mine şi pe care nu le fac publice, că nu sunt un om fără caracter. Discuţiile avute cu Flavius... E e un tip extraoardinar, de mare caracter, dar care a ales în alt fel. Asta e viaţa. Îl felicit pentru ce face pentru Austria, asta e viaţa. 

Flavius Daniliuc a fost în contact cu noi permanent pentru a juca, dacă vrea, pentru naţionala României. Era opţiunea lui. Pot demonstra cu toate discuţiile avute cu Flavius, e alegerea lui. 

Nu vrea omul, nu joacă. Şi atunci? Probabil că eu am fost cel fără caracter încercând să-l conving să joace pentru noi, împreună cu federaţia. Daniliuc nu joacă (n.r. - pentru naţionala României), pentru că nu e opţiunea lui. 

Cei care se nasc în străinătate trăiesc în alt mediu. Voi credeţi că ei mai simt româneşte dacă acolo le e bine? Noi încercăm să-i facem, dar cum simt ei româneşte e treaba lor. Ei aleg ce e bine pentru ei. Dacă lor le e mai bine acolo, ce să facem? Îmi pare rău că nu-i putem lua", a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Sport Total FM

Flavius Daniliuc a debutat în naţionala Austriei, în locul lui Alaba

La 21 de ani, Flavius Daniliuc a debutat pentru naţionala mare a Austriei, după ce a reprezentat ţara de la U15 la U21. În urmă cu o săptămână, fundaşul central de la Salernitana a jucat titular cu Estonia, în victoria cu 2-1, în locul accidentatului Alaba. 

Năcut la Viena din părinţi originari din Suceava, Daniliuc a fost la juniorii lui Real Madrid şi Bayern Munchen, apoi a făcut pasul la Nice, iar în 2022 Salernitana a plătit cinci milioane de euro pentru el. În acest sezon din Serie A, apărătorul central are 19 meciuri şi două pase decisive. 

Afla mai multe despre: flavius daniliucmihai stoichitafrfechipa nationalaromania euro 2024 

viewscnt
Articole similare