Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu, revoltat după decizia luată de FRF: "Cu Edi Iordănescu faci o excepţie, dar unor oameni precum Boloni sau Hagi nu le permiţi" | EXCLUSIV

Cornel Dinu, revoltat după decizia luată de FRF: "Cu Edi Iordănescu faci o excepţie, dar unor oameni precum Boloni sau Hagi nu le permiţi" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Antrenorul Edward Iordănescu a ratat obiectivul setat pentru Liga Naţiunilor, dar FRF i-a promis continuitate. Cornel Dinu s-a arătat deranjat de decizia de la Casa Fotbalului.

Cornel Dinu, după Finlanda - România 1-1

Reprezentativa României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase ’52.

Cornel Dinu a analizat jocul făcut de ambele naţionale şi a evidenţiat câţiva tricolori care nu au convins, dar şi lipsa unui plan pentru fotbalul românesc. 

"Cu ce poţi rămâne după un astfel de meci? Noi am avut un fond de jucători care evoluează în divizia B în Italia. Finlandezii s-au retras şi au ţinut de 0-0. Noi nu ne-am pus în valoare şi ne-a avantajat tactica finlandezilor, care s-au retras la 1-0. Spre finalul partidei, când şi-au dat seama că au greşit, finlandezii au avut ocazii foarte mari. Schimbările făcute în minutul 78 au fost eficiente. 

Alibec n-a contat, iar insistenţa dusă la extrem cu Puşcaş în centrul liniei de atac e total neinspirată. Cu Cordea, Drăguş şi Stanciu ar fi fost mai inspirat Edi Iordănescu. Dacă ar avea experienţă mai mare în construcţia unei echipe, chiar şi în puţinele zile (n.r. - cât timp îi are la dispoziţie în cantonament)... Văd că mai mult se exersează execuţii la antrenament, nu combinaţii de finalizare. 

Nu văd decât un zbucium de posesie, dar deloc coordonată. Repet, îl auzeam pe Ionuţ Lupescu, un om cu experienţă internaţională. Practic, nouă ne lipseşte un program general, nu că dacă rămâne Iordănescu, dacă vine Boloni. 

Nu avem program naţional de reaşezare al fotbalului. Acest program a existat, când se făceau proiecte pe termen lung. Acum ne lipseşte un program de organizare realist începând de la cluburi şi să se transforem într-o reuşită la naţionale. Am început cu doi jucători de acasă şi am terminat tot cu doi jucători, Cordea şi Bancu", a declarat Cornel Dinu. 

"Cu Edi Iordănescu faci o excepţie, dar unor oameni precum Boloni sau Hagi nu le permiţi"

Apoi, Cornel Dinu şi-a amintit că FRF i-a impus lui Ladislau Boloni clasarea pe unul dintre primele două locuri ale grupei, lucru pe care Edi Iordănescu nu-l mai poate face. Chiar şi aşa, Mihai Stoichiţă a afirmat că se merge pe mâna actualului selecţioner în următoarele preliminarii. 

"Problema e de o abilitate a celor care au tratat contractul selecţionerului, pentru ca nu le este permis unor oameni cu experienţa lui Boloni, Petrescu, Hagi, care au primit condiţia că dacă retrogradează să fie schimbaţi şi cu Edi să se facă o excepţie. 

Nu-l recomanda naţionala, a fost un joc politic şi de satisfacerea dorinţelor unor oameni, cărora le place jocul", a mai spus fostul antrenor al lui Dinamo. 

România, un singur meci rămas pentru a evita retrogradarea în Liga Naţiunilor

În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. Echipa României ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei, cu şanse mari de a retrograda. 

În ultima etapă din grupă, România întâlneşte liderul Bosnia şi are nevoie de un rezultat mai bun decât al Finlandei, care se deplasează în Muntenegru, pentru a nu retrograda în Liga C. 

  • În Liga B, Grupa 3, România este pe ultimul loc, cu 4 puncte obţinute în cinci meciuri. Lider este Bosnia, cu 11 puncte, pe locul doi este Muntenegru – 7 puncte şi pe trei se află Finlanda – 5 puncte.
 

Afla mai multe despre: cornel dinufinlanda romania 

viewscnt
Articole similare