adplus-dvertising
You are here:

Lovitură! Cine primeşte "în folosinţă gratuită 49 de ani" Stadionul Arcul de Triumf. "Fotbalul îşi poate desfăşura activitatea acolo"

Lovitură! Cine primeşte "în folosinţă gratuită 49 de ani" Stadionul Arcul de Triumf. "Fotbalul îşi poate desfăşura activitatea acolo"

Sporturi

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a anunţat că rugby-ul va avea Stadionul "Arcul de Triumf" "în folosinţă gratuită timp de 49 de ani". Totuşi, condiţia e ca alte sporturi să-şi poată desfăşura activitatea pe arena din nordul Bucureştiului.

Alin Petrache: "Ceea ce a fost al rugby-ului se întoarce la rugby"

Stadionul "Arcul de Triumf" a fost în proprietatea federaţiei de rugby până la trecerea lui la Compania Naţională de Investiţii, care a refăcut arena pentru EURO 2020. 

Acum, stadionul revine rugby-ului românesc, o promisiune primită de Alin Petrache din partea politicienilor, anunţă Sport Total FM

“Avem o promisiune clară că ceea ce a fost al rugby-ului se întoarce la rugby, în folosinţă gratuită timp de 49 de ani. Chiar vreau să mulţumesc ministrului şi mai ales vicepremierului Kelemen Hunor care a fost de acord cu acest lucru. Pentru echipele naţionale acest stadion să fie cu folos, pentru pregătire, peentru a performa şi pentru a aduce rezultatele frumoase pe care le putem face.

Acest stadion a fost donat de Regele Carol rugby-ului românesc şi de 113 ani ne desfăşurăm activitatea acolo. Este un stadion pentru care ne-am bătut foarte tare, mai ales pentru a arăta cum arată azi. 

Ştiţi foarte bine că e proiectul FRR, a durat aproape 10 ani de zile această mică reconstrucţie sau refacere a ceea ce regăsim azi. Am avut un stadion naţional unde ne desfăşuram toţi activitatea, dar în clipa în care a venit propunerea din partea domnilor Mircea Sandu şi Mihalache, la vremea aceea, înainte să se depună candidatura pentru EURO 2020, bineînţeles că ne-am pus la aceeaşi masă şi am dat aceste terenuri pentru a fi folosite la acest turneu minunat pe care l-am avut aici, poate unul dintre cele mai frumoase fotbalistice. Aveau nevoie de cele 3 stadioane, pentru a primi acel punctaj pentru ţara organizatoare", a declarat Alin Petrache conform Sptfm.ro. 

"Simţim presiunea din partea fotbalului"

După apariţia noii arene, Dinamo sau FCSB au vrut să joace pe arena de la Arcul de Triumf, dar nu au putut. În schimb, FRF a reuşit să încheie acorduri de disputare a partidelor. 

"De fiecare dată simţim presiune şi presiunea e în continuare din partea fotbalului. Nu am înţeles de fiecare dată de ce îşi doresc cei de la fotbal, parcă ar fi ultimul stadion de pe Pământ, suntem în ultima zi de trăit şi e ultimul stadion pe care trebuie să jucăm. 

Noi am fost mereu deschişi şi suntem deschişi în continuare, cu siguranţă vom putea organiza, aşa cum am organizat şi în trecut, naţionala U23 a jucat acolo, finala campionatului de fotbal feminim s-a jucat pe Arcul de Triumf, tir cu arcul, oină şi multe alte sporturi au venit şi şi-au desfăşurat activitate acolo. O pot face în continuare în clipa în care noi avem oportunitatea de a face lucrurile astea, avem totuşi 13 echipe naţionale, toate prinse în pregătiri, în participări la CE şi CM, abia ne descurcăm şi noi cu acest stadion”, a mai spus şeful rugby-ului românesc, Alin Petrache. 

Eduard Novak a anunţat condiţiile

Pentru ca mutarea să aibă loc, ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat condiţiile. Pe arena modernă trebuie să fie loc pentru mai multe sporturi, printre care şi fotbal. 

"Ne dorim să găsim soluţii, ca să fie bine şi pentru federaţia de rugby, să fie legal şi pentru Ministerul Sportului, să fie bine administrat. Dar, indiferent dacă vom găsi o soluţie de partajare a acestui teren, şi să le dăm numai stadionul, o vom face numai cu condiţia ca şi alte sporturi, precum fotbalul, să poată să îşi desfăşoare activitatea acolo. Ideea noastră este de a folosi cât mai bine bazele sportive.

Vreau să ştie toată lumea, stadionul este în administrarea CNS, rugby are prioritate, dar acolo vor putea juca şi alţii, şi fotbal, dar şi alte sporturi.

În curând vom vedea şi fotbal pe acel stadion, sunt discuţii şi în curând Dinamo va juca pe Arcul de Triumf", a spus Eduard Novak.

 

viewscnt
Articole similare