Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Costel Gâlcă a explicat de ce l-a transferat pe Giedrius Arlauskis la Espanyol Barcelona

Costel Gâlcă a explicat de ce l-a transferat pe Giedrius Arlauskis la Espanyol Barcelona

La Liga

Comentarii

În perioada decembrie 2015 - mai 2016, Costel Gâlcă (51 de ani) a antrenat-o pe Espanyol Barcelona, în prima ligă a Spaniei, însă nu cu foarte mult succes.

În acel sezon, fostul internaţional român l-a transferat şi pe portarul lituanian Giedrius Arlauskis, sub formă de împrumut de la Watford.

Gâlcă, criticat pentru aducerea lui Arlauskis la Espanyol

Costel Gâlcă a decis, atunci, să-i aducă o dublură portarului titular Pau Lopez, cel care apără acum buturile celor de la Olympique Marseille, iar cel mai la îndemână i-a fost Giedrius Arlauskis.

Doar că portarul lituanian a dezamăgit crunt în cele trei meciuri pe care le-a jucat ca titular. A încasat 12 goluri, cu o medie de patru goluri pe meci.

Meciurile pe care le-a jucat Arlauskis la Espanyol:

  • Real Madrid - Espanyol 6-0
  • Espanyol - Sociedad 0-5 (scos la pauză, la 0-2)
  • Las Palmas - Espanyol 4-0

N-a avut de ales

La ani distanţă de la acele meciuri, Costel Gâlcă încă mai este întrebat de către spanioli care a fost raţionamentul pentru care l-a transferat pe ”dezastruosul” Giedrius Arlauskis.

Dacă aş fi avut mai multe opţiuni, sigur ar fi venit un alt portar. Dar nu erau alte opţiuni. Pau avea foarte mult talent, dar era supus unei presiuni extraordinare.

Nu am multe de spus. Nu i-am pus niciodată la îndoială calităţile, dar ştiam că îi este greu. Şi-a asumat multă vină pentru ceea ce s-a întâmplat la echipă. Şi în plus, era foarte tânăr. Pentru tineri, să se impună cu rezultate negative, este foarte complicat”, a recunoscut Costel Gâlcă, într-un interviu pentru as.com.

  • Bilanţul lui Costel Gâlcă la Espanyol: 26 de meciuri: 8 victorii, 5 egaluri şi 13 înfrângeri. Golaveraj: 28-55.

Afla mai multe despre: galcaarlauskisespanyol 

viewscnt
Articole similare