Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CSA a depus contestaţie pentru marca ”FCSB Steaua”, împotriva FCSB. Ce şanse de reuşită are clubul lui Gigi Becali

CSA a depus contestaţie pentru marca ”FCSB Steaua”, împotriva FCSB. Ce şanse de reuşită are clubul lui Gigi Becali

Fotbal

Comentarii

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a depus, vineri, o contestaţie la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) împotriva celor de la FCSB, care au solicitat înregistrarea mărcii verbale ”FCSB Steaua”.

Chiar dacă avocaţii celor de la FCSB au înregistrat de ceva timp solicitarea pentru marca verbală ”FCSB Steaua”, se pare că juristul celor de la Steaua, Florin Talpan, a dorit să depună contestaţie în ultima zi.

Steaua contestă dorinţa celor de la FCSB

Conform informaţiilor oferite de iamsport.ro, vineri, 13 octombrie, au fost trimise toate hârtiile oficiale către Uniunea Europeană printr-o firmă de curierat, în format fizic, însă au fost trimise şi sub format electronic pe mail, scanate.

Dacă FCSB va avea câştig de cauză, trupa lui Gigi Becali va putea folosi marca ”FCSB Steaua” în competiţiile europene, dar şi pe plan naţional.

Cu toate acestea, sursa citată anunţă că Steaua are mari şanse să-i pună din nou ”piedică” rivalei FCSB, deoarece deţine marca ”Steaua” la nivel naţional.

Marca ”FCSB Steaua” este una europeană, depusă la înregistrare de noi. Ea poate fi utilizată în toată Uniunea Europeană, chiar şi la meciuri de Superligă, dacă este înregistrată.

Am decis să mergem în faţa Uniunii Europene şi vrem să vedem ce zice şi un judecător de acolo. Este doar o marcă verbală. Din 2003, deţinem o marcă notorie neînregistrată.

Indiferent de soluţiile instanţelor de judecată, pe stadion se strigă ”Steaua”. Indiferent ce scrie în evidenţele judiciare, toată ţara ne spune ”Steaua”.

E cale lungă pentru a ne schimba şi denumirea (n.r. – în cazul în care este înregistrată marca ”FCSB Steaua” la EUIPO). Numele unui club se poate schimba doar în vară, e singura fereastră. E drum lung până acolo”, a declarat avocatul celor de la FCSB, Adrian Căvescu.

Ce este marca verbală?

”Marca verbală este compusă exclusiv din cuvinte sau litere, cifre, alte caractere tipografice standard sau o combinaţie a acestora care se poate dactilografia”, conform euipo.europa.eu.

Mai exact, dorinţa celor de la FCSB este aceea de a le fi recunoscută şi legitimată denumirea ”FCSB Steaua”, fără mai întâmpina problemele actuale, cu ameninţări şi procese împotriva celor care pronunţă ”Steaua”, atunci când este vorba despre FCSB.

Afla mai multe despre: csa steaua - fcsbcavescuuniunea europeanagigi becali 

viewscnt
Articole similare