Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a comentat Mihai Stoica faza în care Susic a oprit mingea cu mâna, dar arbitrul n-a dat penalty: ”Îi trebuie atelă băiatului”. Ce le-a explicat Alexandru Deaconu

Cum a comentat Mihai Stoica faza în care Susic a oprit mingea cu mâna, dar arbitrul n-a dat penalty: ”Îi trebuie atelă băiatului”. Ce le-a explicat Alexandru Deaconu

Superliga

Comentarii

Mihai Stoica a comentat faza din minutul 52 al derby-ului CFR - Rapid, când mingea şutată de Alex Ioniţă s-a oprit în mâna lui Mateo Susic, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

CFR Cluj adversară directă în lupta pentru titlu, Mihai Stoica era direct interesat ca Rapid să scoată un rezultat bun în Gruia.

Meciul s-a terminat 2-1 pentru CFR Cluj, dar în minutul 52, când tabela arăta 1-0 pentru gazde, giuleştenii ar fi putut primi o lovitură de la 11 metri după ce Susic a fost lovit în mână de şutul lui Ioniţă.

Ce spune Mihai Stoica despre presupusul penalty la Susic, la şutul lui Alex Ioniţă

În minutul 52, la scorul de 1-0 pentru CFR Cluj, Alex Ioniţă a şutat din afara careului şi faza se anunţa periculoasă pentru poarta lui Hindrich.

Însă mingea s-a oprit în mâna lui Mateo Susic, care se afla în careu, dar care n-a îndreptat intenţionat braţul spre balon. Arbitrul a lăsat faza să continue, în ciuda protestelor venite din partea rapidiştilor.

Mihai Stoica, expertul Telekom Sport, a explicat motivul pentru care se impunea totuşi lovitură de la 11 metri.

Managerul sportiv al FCSB-ului spune că Alexandru Deaconu, vicepreşedintele CCA, le-a explicat într-o şedinţă modificările din arbitraj şi le-a transmis clar că orice minge oprită cu mâna este henţ:

”Şi eu zic că, dacă îi trăgea în coapsă, nu era penalty. I-a tras în mână. (Tu spui că e penalty) 199 la sută.

Nu are cum să nu fie, din moment ce noi am avut o întâlnire cu Alexandru Deaconu, care ne-a explicat chiar când un jucător l-a întrebat: ”Dar dacă sunt în alergare şi duc mâna departe de corp, pentru că e normal” / ”Da, trebuie să aveţi foarte mare grijă cum duceţi mâinile”. Asta a zis Alexandru Deaconu.

Mâna nu era lipită, era pe lângă corp şi mingea se ducea înspre poartă. Ideea este că nu se poate discuta despre viciere, pentru că Rapid a egalat.

Dacă n-am fi avut discuţia cu Alexandru Deaconu, spuneam şi eu că e o fază 50-50. Doar că pentru mine e clar că trebuia să fie penalty. Îi zboară mâna din cot, îi trebuie atelă băiatului”, a explicat Mihai Stoica la Telekom Sport.

Ce spune Zotta despre faza în care Susic opreşte mingea cu mâna

Aflat şi el în studio, fostul arbitru Constantin Zotta a explicat de ce are dubii dacă a fost sau nu a fost lovitură de la 11 metri:

”Ioniţă scapă. Trage la poartă, minge care îl loveşte, evident, în mână, pe Susic. Acum, rămâne de văzut dacă trebuia acordat penalty. Mâna este evident lovită.

Nu ştiu, cred că este o decizie la limită. Ce m-ar duce să susţin într-o oarecare măsură decizia arbitrului este aceea că mâna este moale, este slabă, nu încearcă să lovească mingea.

Ea este într-o poziţie naturală, adică arbitrul ar avea circumstanţe să nu acorde nu acorde penalty”, a spus Constantin Zotta, în exclusivitate, pentru Telekomsport.

Afla mai multe despre: mihai stoica 

viewscnt
Articole similare