Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum ar fi putut arăta lotul României pentru Liga Naţiunilor: "Din discuţiile cu Edi Iordănescu, ştiu că acea selecţie făcută altfel ar fi inclus mai multă inovaţie" | EXCLUSIV

Cum ar fi putut arăta lotul României pentru Liga Naţiunilor: "Din discuţiile cu Edi Iordănescu, ştiu că acea selecţie făcută altfel ar fi inclus mai multă inovaţie" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Edward Iordănescu a vorbit despre decizia a alcătui lotul actual pentru Liga Naţiunilor, iar Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a dezvăluit o discuţie avută cu antrenorul.

Ce au discutat Edi Iordănescu şi Andrei Vochin

  • România va întâlni Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, de la ora ora 21:45, şi Muntenegru, marţi, 14 iunie, tot de la ora 21:45, ambele meciuri pe Stadionul Giuleşti, în grupele Ligii Naţiunilor.

Andrei Vochin a expliat o declaraţie a selecţionerului. Edi Iordănescu a recunoscut că şi-ar fi dorit să aducă veterani la lot, pentru a nu-şi pune postul în pericol în Liga Naţiunilor, dar nu a dorit să rişte ca aceştia să nu mai fie disponibili în preliminariile pentru EURO. Astfel, el a preferat să meargă la sigur cu jucători tineri sau aflaţi la apogeul carierei. 

Acest aspect a fost clarificat în cadrul FRF încă dinaintea meciurilor din Liga Naţiunilor, competiţie în care fiul fostului selecţioner ar fi putut avea şi o altă variantă de a-şi face treaba. 

"Din discuţiile cu el, ştiu că acea selecţie făcută altfel ar fi inclus mai multă inovaţie. Mai mulţi jucători tineri, poate o schimbare de sistem, de fel de a juca. Eu asta am înţeles din discuţiile cu el.

Cine a spus că nu a adus ceea ce vrea? El a adus, în momentul ăsta. Eu spun ce am discutat cu el. Am discutat cu el şi... Depinde care îţi e obiectivul. Obiectivul major al echipei naţionale e calificarea la Campionatul European", a declarat Andrei Vochin pentru Orange Sport. 

Ce spunea Edi Iordănescu despre selecţie

"Spun, cu sinceritate, că dacă nu exista acea clauză pe care mi-am asumat-o şi acceptat-o, exista posibilitatea să intervin într-o manieră complexă şi dură, chiar şi în ceea ce priveşte selecţia. 

Dacă am fi apelat la jucători de 36, 37 de ani, am fi spus cum construim noi campania viitoare, pentru EURO? Când ăla e de fapt obiectivul major cu jucători care nu vor mai putea fi în momentul ăla acolo, că vor avea  40 de ani",declarat Iordănescu junior, înaintea partidei cu Finlanda. 

Afla mai multe despre: edi iordanescuandrei vochin 

viewscnt
Articole similare