Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum l-a convins Adrian Mititelu pe Nicolae Dică să vină antrenor la FCU Craiova + care este obiectivul echipei | EXCLUSIV

Cum l-a convins Adrian Mititelu pe Nicolae Dică să vină antrenor la FCU Craiova + care este obiectivul echipei | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Nicolae Dică (43 de ani) a explicat care au fost elementele ce l-au convins să o preia pe FCU Craiova 1948.

Se pare că Adrian Mititelu şi Nicolae Dică se aflau în contact direct de câteva zile, însă lucrurile erau departe de finalizare.

Nicolae Dică ştie să păstreze secretele

Cu toate acestea, se pare că întregul proces a fost accelerat după ce FCU Craiova a fost învinsă, ”acasă” (la Târgu Jiu), de către FCSB, scor 1-3.

Nicolae Dică şi-a stabilit ca obiectiv accederea în play-off-ul Superligii, încurajat de lotul pe care îl are la dispoziţie, dar şi de condiţiile excelente de pregătire avute.

În acelaşi timp, Nicolae Dică recunoaşte o relaţie foarte deschisă cu Adrian Mititelu, unde să existe dialog permanent, însă fără ca patronul să se implice decisiv în strategia tehnico-tactică.

”(n.r. - când a ajuns la o înţelegere) Mai serios, luni, la ora 10, atunci am mers la Craiova. Au mai fost discuţii înainte, dar nu ceva concret. Doar tatonări

Eram în discuţii, cu o zi sau două înainte. (n.r. - Ştii să ţii bine secrete!) Ştiţi că nu prea îmi place să vorbesc.

Lotul m-a convins. Apoi, discuţia cu domnul Mititelu. I-am spus ceea ce îmi doresc, şi-a dat acordul să fac ce îmi doresc. Condiţiile pe care le au - au o bază extraordinară, cum nu cred că au multe echipe în România. Lucrurile astea m-au determinat să vin.

Obiectivul este să intrăm în play-off. Dacă nu aveam încredere, nu veneam. Am spus de la început că e un lot foarte bun, după cum vedeam de afară. Să zicem că era o problemă la fundaşii centrali după plecarea lui Duarte, dar s-a adus un fundaş central acum, plus un copil din academie. Şi acolo suntem ok.

Ca soluţie este Chiţu, care a jucat şi-n sezonul trecut şi a făcut-o bine. Mai e Blănuţă care este un jucător interesant, tânăr. Mai e Jibril. Da, nu mai avem un nouă clasic, ca în trecut.

Am avut discuţii cu o parte dintre jucători. Am fost la antrenamente cu ei, au mare calitate, dar e important să jucăm precum o echipă. Asta e cel mai important. Le-am cerut din prima zi. Să avem un grup unit. Doar aşa putem face rezultate.

Va fi o relaţie de comunicare între noi, aşa cum mi se pare şi normal. Ca el să ştie ceea ce gândesc pentru fiecare meci, dar eu iau deciziile pe care le consider corecte pentru echipă.

(n.r. - dacă va avea mai multă libertate decât a avut la FCSB) Altfel nu mergeam. În momentul când se întâmplă anumite lucruri, nu mai stau la echipa respectivă.

(n.r. - Nu vei mai accepta intervenţia patronilor?) E vorba în general. Oriunde aş merge, nu voi mai accepta intervenţii. Trebuie să lucrez, să fac ceea îmi doresc”, a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: adrian mititelunicolae dica 

viewscnt
Articole similare