Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa Mondială 2022 | Zece naţionale, zece superstaruri. Topul celor mai importanţi jucători de la principalele favorite la trofeul suprem din Qatar

Cupa Mondială 2022 | Zece naţionale, zece superstaruri. Topul celor mai importanţi jucători de la principalele favorite la trofeul suprem din Qatar

Cupa Mondială

Comentarii

Cupa Mondială aduce laolaltă cele mai mari staruri din fotbalul internaţional, iar ediţia din Qatar nu face excepţie. Odată la patru ani, cele mai puternice echipe naţionale din lume îşi măsoară forţele, iar toate speranţele acestora se învârt în jurul unor fotbalişti cheie.

În topul următor vor fi prezentaţi cei mai importanţi zece jucători de la primele zece favorite la trofeul suprem.

Jucătorii respectivi nu vor fi luaţi în funcţie de numărul de pe tricou, de poziţia din teren, ci de poziţia şi importanţa lor în cadrul echipei naţionale.

Sunt fotbaliştii fundamentali din echipele lor, totodată şi cei care speră să-şi ducă naţionalele spre gloria eternă.

1. Memphis Depay (28 de ani, Ţările de Jos) 

”Portocala mecannică” se prezintă în Qatar după ce a absentat la ediţia din Rusia 2018. Totuşi, acum, tot sub comanda lui Louis van Gaal, aceasta doreşte să atingă cel puţin performanţa din 2014, respectiv locul trei.

Iar toate speranţele naţionalei ”Ţărilor de Jos” se leagă de Memphis Depay. Fotbalistul Barcelonei a fost făcut parte din lotul din urmă cu opt ani, ediţia din Brazilia fiind şi singurul său turneu mondial la care a participat.

Memphis are 81 de meciuri şi 42 de goluri pentru echipa naţională, dintre care două la Mondialul din 2014.

2. Harry Kane (29 de ani, Anglia)

Căpitanul naţionalei Angliei, Harry Kane are singur turneu mondial ca participant. La ediţia din 2018, selecţionata condusă de Gareth Southgate a obţinut locul patru, cea mai bună clasare din 1990 încoace, iar atacantul a fost autorul a şase goluri.

În total, Kane a marcat 51 de goluri în 75 de meciuri pentru naţionala Angliei.

3. Lionel Messi (35 de ani, Argentina)

Aflat în faţa ultimului său Campionat Mondial, Messi are în palmares absolut toate trofeele la nivel colectiv şi individual. Singurul care îi lipseşte - Cupa Mondială, pe care speră să o obţină în Qatar. 

Căpitanul ”albiceleştilor” va participa la a cincea ediţie de Mondial, după cele din 2006, 2010, 2014 şi 2018. Cea mai bună performanţă a avut-o în 2014, finala, una pierdută în faţa Germaniei, prin golul tardiv al lui Gotze.

După ce în 2021 a reuşit să câştige Copa America, primul său trofeu alături de naţionala Argentinei, Messi speră să o ducă şi spre triumful suprem la Mondial, unul pe care fanii argentinieni îl aşteată de 36 de ani, de la Maradona în 1986.

4. Kylian Mbappe (23 de ani, Franţa)

Cu Benzema out pentru acest Mondial, speranţele Franţei pentru al doilea trofeu consecutiv se leagă de Mbappe.

Fotbalistul lui PSG a fost unul dintre jucătorii cheie ai lui Didier Deschamps care au adus Franţa spre titlul din Rusia 2018. 

Totuşi, campioana mondială nu se va mai putea baza pe duo-ul de la mijlocul terenului de la acea ediţie, Kante şi Pogba, dar nici pe Nkunku, unul dintre cei mai în formă jucători francezi ai momentului.

Rămâne de văzut dacă Mbappe va reuşi să o ducă pe Franţa din nou spre titlul mondial sau dacă naţionala lui Deschamps va continua ”blestemul campioanelor mondiale” care nu trec mai departe de grupe la ediţia următoare de Campionat Mondial.

5. Sergio Busquets (34 de ani, Spania)

”Furia Roja” nu mai are generaţia din urmă cu mai bine de un deceniu, cea care aduce în Africa de Sud 2010 primul trofeu suprem pentru Spania.

Din acea echipă, singurul ”supravieţuitor” din lotul luat de Luis Enrique în Qatar este Busquets. Deşi nu mai este la nivelul din urmă cu câţiva ani, experienţa sa poate fi un factor cheie pentru actuala generaţie.

La ultimul turneu final, Spania a fost eliminată de Rusia în optimile de finală, iar în 2014, din postura de campioană mondială, nu a reuşit să iasă din grupe.

Enrique a calificat naţionala iberică până în semifinalele Euro 2021, iar acum, deşi a făcut o selecţie uşor contestată, poate fi omul care, ”secondat” din teren de Busquets, poate readuce Spania în vârful Campionatului Mondial.

6. Thomas Muller (33 de ani, Germania)

Aflat la al patrulea turneu de Campionat Mondial, Muller este cel mai important jucător din echipa lui Hansi Flick.

Cu zece goluri la turneele finale mondiale, jucătorul lui Bayern Munchen poate depăşi recordul all-time deţinut de compatriotul Miroslav Klose, cu 16 goluri.

Muller are deja în palmares un titlu mondial, cucerit la ediţia din 2014, dar la ediţia următoare, în 2018, Germania nu a ieşit din grupe.

În total, Thomas Muller are 44 de goluri în 118 meciuri pentru naţioanala Germaniei.

7. Kevin De Bruyne (31 de ani, Belgia)

Naţionala Belgiei este, poate, la ultimul turneu de Campionat Mondial cu generaţia actuală. Cea mai bună clasare a fost în 2018, când De Bruyne, Lukaku şi Hazard au încheiat pe locul trei.

Cu un Lukaku măcinat de probleme medicale şi cu un Hazard ieşit din formă, starul naţionalei lui Roberto Martinez rămâne Kevin De Bruyne. 

Fotbalistul lui Manchester City este cel mai bun mijlocaş din lume la ora actuală, iar pe calitatea acestuia mizează şi Belgia la ediţia din Qatar.

8. Luka Modric (37 de ani, Croaţia)

Căpitanul Croaţiei a fost protagonistul celei mai bune performanţe a ţării ex-iugoslave, în 2018, atunci când aceasta a ajuns în finala Cupei Mondiale, pierdută cu 2-4 în faţa Franţei.

În acel an, Modric a fost distins şi cu Balonul de Aur, dar perspectivele Croaţiei la ediţia din Qatar nu sunt aşa de bune ca în urmă cu patru ani.

9. Neymar (30 de ani, Brazilia)

Aflat la al treilea Campionat Mondial, Neymar speră să ducă naţionala Braziliei la primul astfel de succes după 20 de ani.

La ediţia din 2014, ce a avut loc în Brazilia, Neymar, accidentat fiind, a privit din tribune ruşinosul 1-7 al naţionalei ”Selecao” suferit în faţa Germaniei, în semifinale.

Acum însă, Neuymar se află în formă maximă şi are toate argumentele de a duce Brazilia spre al şaselea triumf la Campionatele Mondiale.

10. Cristiano Ronaldo (37 de ani, Portugalia)

Ajuns la 37 de ani, Ronaldo se află în faţa celui de-al cincelea şi ultimului Campionat Mondial, asemenea lui Messi sau Modric.

Cristiano Ronaldo s-a prezentat în lotul Portugaliei, lăsând în spate toată situaţia complicată de la echipa de club, una ”în aer”. Totodată, acesta a fost şi protagonistul unui moment epocal alături de rivalul de-o viaţă, Lionel Messi.

Cea mai bună performanţă a lui Ronaldo la Campionatele Mondiale a avut loc în 2006, atunci când lusitanii au terminat ediţia din Germania pe locul patru, după ce au pierdut finala mică împotriva ţării-gazdă, scor 1-3.

Afla mai multe despre: cm 2022top 10 

viewscnt
Articole similare