Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Dacă rămânea la Barcelona, câştiga un Balon de Aur”. Cea mai neinspirată decizie luată de Neymar în carieră: ”Apoi, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”

”Dacă rămânea la Barcelona, câştiga un Balon de Aur”. Cea mai neinspirată decizie luată de Neymar în carieră: ”Apoi, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”

Neymar

Comentarii

Luis Suarez (36 de ani) a vorbit despre decizia pe care a luat-o Neymar (31 de ani) în 2017, atunci când a hotărât să o lase pe FC Barcelona pentru PSG.

În 2017, PSG stabilea un record istoric în materie de transferuri. Îl aducea pe Neymar pe Parc des Princes contra sumei de 222 de milioane de euro, echivalentul clauzei sale de reziliere.

Până în ziua de astăzi, acesta este cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Cea mai neinspirată decizie luată de Neymar în carieră: ”Dacă rămânea la Barcelona, câştiga un Balon de Aur”

Totuşi, privind retrospectiv, din acel moment, cariera lui Neymar a luat-o treptat la vale. Dacă în 2015, în timp ce era sub contrat cu Barcelona, ieşea pe locul 3 la Balonul de Aur, după Messi şi Ronaldo, acum, la Paris, nu mai are strălucirea de odinioară şi, de multe ori, este în umbra coechipierului său, Mbappe, şi, mai nou, a lui Messi.

Luis Suarez, fostul său coleg din perioada blau-grana, a vorbit despre decizia luată de brazilian în 2017, atunci când acesta a ales să lase Catalunia pentru mirajul dat de Paris.

Suarez a povestit că el şi cu Messi l-au sfătuit pe Neymar să rămână alături de ei la Barcelona, pentru că ar fi câştigat în continuare foarte multe trofee, inclusiv Balonul de Aur, dar brazilianul nu i-a ascultat şi a decis să înceapă o nouă aventură.

”Eu şi Messi i-am spus 'dacă vrei să câştigi totul, stai aici cu noi'. Ne-a ascultat şi ne-a spus 'da, da, vreau să rămân'. 

Apoi, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Ca prieteni, l-am sfătuit să rămână, dar decizia a aparţinut lui şi familiei sale.

I-am spus 'Anglia e mai bună pentru viitorul tău, mă gândesc la Manchester City, fotbalul va fi mai bun pentru tine... Dar, în Franţa?'. 

Apoi am înţeles că şi în fotbalul francez a crescut mult, dar i-am spus că cel mai bun lucru e să fi rămas cu noi. 

Sunt responsabil pentru ce spun. Dacă Neymar rămânea la Barcelona, cu siguranţă câştiga un Balon de Aur”, a declarat Suarez, într-un interviu pentru Placar, citat de Tuttomercatoweb.

Neymar a jucat la Barcelona patru ani (2013-2017). A fost cumpărat cu 88 de milioane de euro de la Santos.

Perioada petrecută pe Camp Nou a fost încununată cu multe succese, printre care UEFA Champions League (2015) şi două titluri în La Liga (2015, 2016), alături de Messi şi Suarez. Această tripletă a rămas cunoscută şi sub numele de ”MSN”.

Cifrele sale la Barcelona sunt cu adevărat uluitoare: 186 de meciuri, 105 goluri şi 76 de assist-uri.

Afla mai multe despre: neymarsuarezbarcelonapsg 

viewscnt
Articole similare