Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici a împlinit 18 ani. Ce mesaj a postat Federaţia Română de Nataţie: ”Un adevărat fenomen”

David Popovici a împlinit 18 ani. Ce mesaj a postat Federaţia Română de Nataţie: ”Un adevărat fenomen”

David Popovici

Comentarii

David Popovici a împlinit pe data de 15 septembrie vârsta de 18 ani.

David Popovici a împlinit 18 ani. Ce mesaj a postat Federaţia Română de Nataţie

David Popovici a devenit major! Tânărul sportiv  a împlinit pe data de 15 septembrie vârsta de 18 ani.

David Popovici a primit un mesaj special din partea Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

”La Mulţi Ani, David! S-a născut în România şi a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toţi adversarii şi urmărit cu admiraţie de toată planeta, David Popovici - un adevărat fenomen al înotului şi al sportului mondial - atinge azi vârsta majoratului.

Un adevărat campion, un sportiv senzaţional şi un om de o calitate remarcabilă, David Popovici îşi serbează azi ziua de naştere. Campion european şi mondial de juniori în probele de 100 m şi 200 m liber, campion european şi mondial de seniori în probele de 100 m şi 200 m liber şi deţinător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlineşte azi frumoasa vârstă de 18 ani.

La mulţi ani, David! Îţi mulţumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoţiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopţile albe în care ţi-am ţinut pumnii şi abia aşteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!”, a transmis FRNPM, pe Facebook.

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Nataţie juniori de la Lima.

A încheiat pe primul loc, cu un timp de 47.13 secunde. Următorii doi clasaţi au terminat cu mai mult de două secunde mai târziu.(49.37 şi 49.91).

Este cea de-a patra medalie cucerită de David Popovici la Mondialul de juniori, dintre care trei de aur (100 de metri liber, 200 de metri liber, 4x100 de metri liber) şi una de argint (4x100 de metri liber ştafetă mixtă).

David Popovici a făcut dubla în 2022 (aur la 100 de metri liber, respectiv 200 de metri liber), la CE de juniori (Otopeni), CE de seniori (Roma), CM de seniori (Budapesta) şi CM de juniori (Lima).

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare