Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici nu va mai participa în finala la 400 metri liber! Motivul din spatele retragerii ”Fenomenului”

David Popovici nu va mai participa în finala la 400 metri liber! Motivul din spatele retragerii ”Fenomenului”

David Popovici

Comentarii

David Popovici a reuşit calificarea în finala probei de 400 metri liber de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, cu al patrulea timp din seriile de calificare.

UPDATE 2: Antrenorul lui David Popovici a oferit o declaraţie pentru a clarifica de ce nu s-a retras David încă dinaintea calificărilor.

Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală.

Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru (n.r. Campionatul Mondial), unde ne dorim rezultate bune”, a explicat Adrian Rădulescu.


UPDATE 1: După ce a reuşit să se califice în finala la 400 metri liber, David Popovici, împreună cu stafful său, au decis ca românul să nu mai participe în ultimul act.

Motivul din spatele retrgerii este majoritar unul medical. Extenuat după multele curse din ultima vreme, Popovici nu doreşte să îşi pună în pericol calificarea la Campionatul Mondial.

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma.
Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri”, se arată în mesajul transmis de Popovici şi stafful său.


Românul a fost primul în seria sa, cu timpul de 3.47.99 şi al patrulea după încheierea celor cinci serii.

Popovici, care a spus că a înotat la 400 de metri liber doar în trei curse, va evolua aşadar în finala probei, programată de la ora 19:53.

David Popovici, campion european la 100 şi la 200 metri liber, va lupta pentru o nouă medalie în ziua în care antrenorul său Adrian Rădulescu împlineşte 32 de ani.


David Popovici a obţinut timpul de 3.47.99 în prima serie de calificare pentru finala de la 400 de metri liber la Campionatele Europene de Nataţie. Tânărul sportiv va trebui însă să aştepte finalul celorlalte serii de calificare pentru a afla dacă va merge în finală.

Pentru calificarea în finala probei mai concurează încă patru serii de sportivi.

David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 metri, a evoluat la 400 metri liber în ziua în care antrenorul său Adrian Rădulescu împlineşte 32 de ani.


David Popovici concurează, miercuri, în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie de la Roma.

Popovici va participa, de la ora 10:27, în serii. Românul va concura în prima serie din cinci.

Finala este programată la ora 19:53.

La Roma, Daavid Popovici a obţinut aurul continental în probele de 100 m liber şi 200 m liber.

Afla mai multe despre: popovici 

viewscnt
Articole similare