Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, la întoarcerea în ţară: ”Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume”. Următorul obiectiv: ”Cel mai rapid din istorie”

David Popovici, la întoarcerea în ţară: ”Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume”. Următorul obiectiv: ”Cel mai rapid din istorie”

Sporturi

Comentarii

David Popovici a avut parte de o primire spectaculoasă la revenirea în România de la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

La competiţia din Ungaria, fenomenul de 17 ani a devenit dublu campion mondial, după ce a câştigat probele de 100 şi 200 de metri liber.

David Popovici, la întoarcerea în ţară: ”Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume”. Următorul obiectiv: ”Să devin cel mai rapid din istorie”

Întors în ţară, Popovici a ţinut un discurs în care a vorbit despre marele său vis profesional, dar a atins şi subiectul lipsei de bazine de înot la nivel naţional.

De asemenea, dublul campion mondial a detaliat şi cum a fost momentul în care s-a întâlnit cu Robert Glinţă, celălalt mare înotător român.

”Eu şi cu echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar a ne îndrepta tot timpul spre el. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Voi mai avea foarte multe competiţii.

Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume. Acum, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi superb. În mai multe ar fi şi mai super. Un alt vis ar fi să inspir cât mai mulţi oameni şi să trăiască odată cu mine.

Nu aş putea spune cât ar dura să devin cel mai rapid din istorie. Sunt alţi campioni mondiali la Budapesta care au reuşit la 15 ani să o facă. Atât timp cât eşti pasionat şi îţi place ceea ce faci, poţi să o faci la orice vârstă!.

Sper să facă ceva toţi cei pe care îi inspir. Nu degeaba se spune că înotul este cel mai complet sport. Relaţia cu apa este ceva instinctual. Construirea unor noi bazine este unul dintre scopurile mele clare.

E cea mai bună decizie de a rămâne. Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cel care lucrezi. Este cel mai important criteriu în performanţa cuiva. Trebuie să mă odihnesc, să dorm şi să mănânc bine. Budapesta e un oraş frumos, dar mi-a fost dor de Bucureşti.

Şi eu la 17 ani încă trebuie să îi ascult pe ai mei. Este ceva foarte frumos. Sportul îţi oferă stări de bine 24 din 7. Sunt onorat să mă pot numi idolul unor copii.

Când l-am văzut pe Robert (n.r. Glinţă) mi-a fost foarte ruşine. A fost foarte ok. Robert a fost şi este ok. Sper să fim cei mai mari idoli, poate din sport. Robert mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată”, a declarat Popovici, în Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, la revenirea în ţară.

Afla mai multe despre: david popoviciinot 

viewscnt
Articole similare