You are here:

De ce golul marcat de Petrolul contra FCSB-ului nu a fost analizat la VAR. Care este protocolul arbitrajului video

De ce golul marcat de Petrolul contra FCSB-ului nu a fost analizat la VAR. Care este protocolul arbitrajului video

FCSB

Comentarii

FCSB nu a putut câştiga meciul de pe teren propriu cu Petrolul, un meci în urma căruia au ieşit multe scântei mai ales în ceea ce priveşte arbitrajul.

FCSB şi Petrolul au încheiat la egalitate, scor 1-1, într-un meci din etapa a 10-a din Superliga României.

Alex Băluţă a marcat golul celor de la FCSB (3). Însă, campioana a jucat în 10 oameni încă din minutul 30 şi a fost egalată dramatic, în minutul 90+4, de Tudorie.

VAR-ul, bată-l vina! De ce nu a intervenit la golul primit de FCSB

Totuşi, la faza din care Petrolul a marcat golul de 1-1, FCSB a acuzat şi un fault în atac asupra lui Adi Şut, care a fost victima intrării cu talpa a lui Ioan Tolea, de la Petrolul.

Cu toate că mijlocaşul FCSB-ului se tăvălea pe jos de durere, jocul a continuat. Petrolul a trimis o centrare spre careu, Risto Radunovic a intervenit şi a degajat-o, dar tot în într-un adversar, iar din următoarea centrare s-a marcat şi golul prin care petroliştii au reuşit să dea lovitura în Ghencea şi să plece cu un punct de la Bucureşti.

Imediat după meci, s-a adus în discuţie de ce nu a intervenit VAR-ul la faza respectivă. Protocolul arbitrajului video prevede faptul că dacă mingea a revenit în posesia echipei ”victimizate”, VAR-ul nu mai poate analiza situaţia petrecută anterior.

Iar cum în faza dată, balonul a reintrat în posesia FCSB-ului, la Radunovic, arbitrajul video nu a mai putut intra în acţiune. Ar fi putut interveni doar în cazul unei faze care ar fi avut loc după mingea degajată de fundaşul stânga al campioanei.

Aşadar, eroarea centralului Rareş Vidican rămâne categorică, actualul regulament în ceea ce priveşte VAR-ul nu a putut să o îndrepte.

Afla mai multe despre: fcsbpetrolulsuperligavar 

viewscnt
Articole similare