Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie de ultimă oră luată de Mircea Lucescu în contextul tensiunilor uriaşe dintre Ucraina şi Rusia

Decizie de ultimă oră luată de Mircea Lucescu în contextul tensiunilor uriaşe dintre Ucraina şi Rusia

Stranieri

Comentarii

Mircea Lucescu a luat o decizie de ultimă oră, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Luni seară, Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Luhansk, teritorii care aparţin Ucrainei.

Prin această mutare, preşedintele Rusiei poate interveni militar oricând în cele două regiuni, fără să fie considerată o invazie a Ucrainei, pe motiv că vrea să apere interesele comunităţilor ruse.

Decizie de ultimă oră luată de Mircea Lucescu în contextul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia

Ameninţarea unui război între Rusia şi Ucraina este uriaşă, mai ales după ultima decizie luată de Vladimir Putin.

Rusia a masat aproximativ 190.000 de soldaţi pe frontiera cu Ucraina şi discuţiile despre o eventuală invazie s-au intensificat.

Luni seară, Vladimir Putin a făcut o nouă mişcare prin care a ridicat nivelul de tensiune la cote alarmante.

Preşedintele Rusiei a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Luhansk, care erau controlate de rebelii proruşi, dar care aparţin Ucrainei.

Prin această mutare, Vladimir Putin vrea să capete legitimitate pentru o eventuală intervenţie militară în regiune, fără să fie acuzat că efectiv invadează teritoriul unei alte ţări.

De altfel, în discursul de luni seară, liderul de la Kremlin a avertizat Ucraina să înceteze acţiunile militare în cele două regiuni, altfel a ameninţat că vor avea loc consecinţe foarte grave.

În tot acest context, Mircea Lucescu a decis să revină cu Dinamo Kiev în Ucraina. Campioana Ucrainei a aterizat luni seară, la ora 18:00, înainte de discursul lui Putin, pe aeroportul din Kiev şi Mircea Lucescu le-a transmis jucătorilor că au o zi liberă.

Până acum, legendarul antrenor român a preferat să stea cu echipa în Antalya, unde Dinamo Kiev şi-a programat cantonamentul din această iarnă.

Însă Mircea Lucescu şi-a îndemnat jucătorii să rămână în continuare în Antalya şi după încheierea cantonamentului, din cauza ameninţării unui război între Ucraina şi Rusia.

Până la urmă, antrenorul în vârstă de 76 de ani a decis să revină cu echipa la Kiev, în contextul în care campionatul în Ucraina ar trebui să înceapă chiar în week-end-ul care urmează.

În prima etapă din 2022, Dinamo Kiev urmează să joace cu Inhulets, pe teren propriu, pe 26 februarie, de la ora 14:00.

Afla mai multe despre: dinamo kiev 

viewscnt
Articole similare