Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadionul ”Sportul Studenţesc” a fost închiriat de un club care ameninţă supremaţia Farului la juniori. Bugetul uriaş anunţat

Stadionul ”Sportul Studenţesc” a fost închiriat de un club care ameninţă supremaţia Farului la juniori. Bugetul uriaş anunţat

Fotbal intern

Comentarii

Stadionul ”Sportul Studenţesc” a fost închiriat pe 6 ani de către un club care spune că ameninţă supremaţia Farului la nivel de copii şi juniori.

Construit în în 1920, stadionul ”Sportul Studenţesc” este una dintre cele mai cunoscute arene din România. Aici a jucat echipa cu acelaşi nume, care însă a intrat în faliment.

Arena se află în proprietatea Universităţii de Arhitectură, care a organizat o licitaţie pentru a fi închiriată.

Câştigătorul este un club de fotbal deţinut de un de afaceri care spune că va ataca supremaţia Farului la nivel de copii şi juniori.

Ce club a închiriat stadionul ”Sportul Studenţesc”

Ultima echipă care a jucat pe bătrâna arenă din Regie a fost Rapid, care a jucat aici de la reînfiinţarea în Liga 4 până în Liga 2. De altfel, giuleştenii au şi acum o restanţă la chirie în valoare de 30.000 de lei, pentru care au fost daţi în judecată.

Stadionul se află în proprietatea Universităţii de Arhitectură, care săptămâna trecută a organizat o licitaţie pentru închirierea acestuia.

Potrivit playsport.ro, licitaţia pentru închirierea stadionului ”Sportul Studenţesc” a fost câştigată de Academia Germană de Fotbal, care este deţinută de omul de afaceri Claudiu Barbu, fost participat la Raliul Dakar.

Acesta a închiriat stadionul pentru o perioadă de 6 ani, timp în care va achita 600.000 de euro. Însă cursa pentru închirierea arenei din Regie a fost destul de intensă.

La această licitaţie au mai participat Metaloglobus, Primăria Sectorului 1 şi o firmă aflată în sfera lui Dan Şucu, patronul Mobexpert şi cel care susţine financiar centrele de copii şi juniori ale Rapidului.

Ca o paranteză, Dan Şucu a dorit în trecut să investească la Viitorul, însă nu a ajuns la un acord cu Gică Hagi. Ulterior, a afirmat că îşi doreşte să deschidă în Bucureşti mai multe şcoli de fotbal.

Cât despre Academia Germană de Fotbal, patronul Claudiu Barbu a anunţat un buget anual de 600.000 de euro - impresionat pentru acest nivel - şi se laudă că este în primele 5 academii din România.

”Avem şase grupe pe patru categorii de vârstă. Sunt în total circa 70 de copii şi inteţionăm cel puţin să ne dublăm capacitatea până în vară, după ce vom prelua stadionul.

Împărţim burse între 300 şi 500 de lei pentru 40 de copii, un model care a început să fie preluat de la noi şi de alţii.

Spun cu mâna pe inimă că, într-un timp scurt, am ajuns să fim deja în primele cinci cluburi juvenile din ţară. Cred că doar Academia lui Hagi şi cei de la New Star sunt peste noi”, a spus Claudiu Barbu pentru playsport.

Prin comparaţie, Farul Constanţa are un buget anual pentru academie care se ridică la un milion de euro - cel mai mare din România la acest nivel.

Academia Germană de Fotbal folosea deja pentru antrenament câteva terenuri din complexul ”Sportul Studenţesc”, dar, odată cu această licitaţie, aici vor fi mutate toate grupele clubului.

Stadionul ”Sportul Studenţesc” are 10.200 de locuri, a fost inaugurat în 1920 şi a trecut prin diverse procese de modernizare, în 1972, 2004 şi 2019. În prezent, arena se află în stare de degradare, dar cei de la Academia Germană de Fotbal susţin că vor aloca sume pentru modernizare.

Afla mai multe despre: sportul studentesc 

viewscnt
Articole similare