Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţii şocante făcute de ruşi la ONU: ”Maternitatea din Mariupol fusese transformată în obiectiv militar”. Vitali Klitschko face un nou apel către poporul rus: ”Un război fără sens”

Declaraţii şocante făcute de ruşi la ONU: ”Maternitatea din Mariupol fusese transformată în obiectiv militar”. Vitali Klitschko face un nou apel către poporul rus: ”Un război fără sens”galerie foto

Diverse

Comentarii

Oficialii ruşi susţin că materinatatea din Mariupol care a fost bombardată era, de fapt... obiectiv militar. Cel puţin 3 persoane şi-au pierdut viaţa după ce mai multe bombe lansate de armata rusă au lovit clădirea unei maternităţi din Mariupol.

Scene înfiorătoare în Ucraina. Armata rusă a bombardat o maternitate din Mariupol - unul dintre oraşele în care se dau cele mai grele lupte. Până acum, oficialii ucraineni au confirmat decesul a 3 persoane - dintre care un copil.

Propaganda rusă susţine însă că acea clădire a fost transformată de armata ucraineană în obiectiv militar şi acesta a fost motivul pentru care a fost bombardată.

Reprezentantul Rusiei la ONU: ”Am avertizat că maternitatea a fost transformată în obiectiv militar”

Armata rusă a lansat unul dintre cele mai josnice atacuri de la începutul agresiunilor din Ucraina. O maternitate din Mariupol a fost lovită de mai multe bombe puternic explozive şi clădirile au fost transformate în ruine.

În urma acestor bombardamente, 3 persoane au fost ucise - dintre care un copil - şi alte 17 au fost rănite. Numărul victimelor ar fi putut fi mult mare, însă conducerea maternităţii a decis la începutul războiului să mute la subsol o mare parte din activitate, din cauza bombardamentelor intense lansate de armata rusă.

Imediat după bombardament au urmat scene terifiante. Femei însărcinate şi chiar în travaliu, unele dintre ele rănite, au fost scoase de urgenţă pe tărgi de salvatori. Şeful Crucii Roşii Ucrainene a avertizat că clădirile lovite de bombe prezintă un risc foarte mare de prăbuşire completă, din cauza forţei cu care au fost lovite.

Autorităţile ucrainene, dar şi cele internaţionale au condamnat în termeni foarte duri decizia armatei Rusiei şi susţin că bombardarea maternităţii a fost intenţionată şi reprezintă crime de război.

Dmitri Polyansky, reprezentantul Rusiei la ONU, n-a negat că atacul cu bombe de la maternitatea din Mariupol a fost planificat, dar susţine că acolo era, de fapt, un obiectiv militar.

”Aşa se naşte un fakenews. Am avertizat în declaraţia noastră de pe 7 martie că acest spital a fost transformat de către radicali (n.r. armata ucraineană) într-un obiectiv militar.

Foarte deranjant este că ONU răspândeşte aceste informaţii fără să le verifice”, a declarat Dmitri Polyansky, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU”, a declarat Dmitri Polyansky, citat de TASS - agenţia de presă a Kremlinului.

Reacţia lui Polyansky vine după ce Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îi critică dur pe ruşi după bombardarea maternităţii:

”Atacul de astăzi (n.r. miercuri) asupra unui spital din Mariupol, Ucraina, unde se află maternitatea şi secţiile pentru copii, este îngrozitor.

Civilii plătesc cel mai mare preţ pentru un război care nu are nimic de a face cu ei. Această violenţă fără sens trebuie să înceteze. Puneţi capăt vărsării de sânge!”, a scris Antonio Guterres.

Vitali Klitschko: ”Poporul Rusiei trebuie să facă presiuni asupra autorităţilor şi lui Putin”

Fost campion mondial la box, categoria grea, primarul Kievului le-a cerut din nou ruşilor să pună presiune pe Vladimir Putin să înceteze războiul din Ucraina.

Vitali Klitschko susţine că mii de oameni şi-au pierdut până acum vieţile din cauza ambiţiei lui Vladimir Putin de a reface URSS.

”Poporul Rusiei ar trebui să facă presiuni asupra autorităţilor şi lui Putin. Ei trebuie să arate că acesta este un război fără sens. Oamenii plătesc cu viaţa lor. Mii de oameni au murit deja, de ambele părţi.

Întrebarea este de ce? De ce acest război? Din cauza ideii noastre de a face parte din UE, din familia europeană? Acesta este motivul? Putin nu vrea să vadă Ucraina independentă. Are ideea nebună de a aduce înapoi imperiul sovietic. Am fost deja în URSS, nu vrem să ne întoarcem.

Ne vedem ţara ca fiind democratică şi modernă. Prin urmare, luptăm pentru valorile noastre, pentru principiile statului nostru”, a declarat Vitali Klitschko.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare