You are here:

Denis Drăguş, încrezător după România - Bulgaria 0-0: "Cred că suporterii o să ne aplaude după EURO. Nu ne mulţumim cu prezenţa"

Denis Drăguş, încrezător după România - Bulgaria 0-0: "Cred că suporterii o să ne aplaude după EURO. Nu ne mulţumim cu prezenţa"
Comentarii

România a remizat cu scorul de 0-0 împotriva Bulgariei, într-o partidă de pregătire disputată pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Selecţionata lui Edward Iordănescu s-a încurcat pe teren propriu împotriva unei echipe care a ratat în mod categoric calificarea la EURO 2024, Bulgaria. Împotriva adversarilor de la sud de Dunăre, "tricolorii" au avut cea mai mare ocazie a meciului în minutul 51. Dennis Man a irosit o lovitură de la 11 metri, iar şansele irosite de jucătorii lui Edi Iordănescu s-ar fi putut răzbuna împotriva lor. Florin Niţă a reuşit să ţină poarta intactă, iar partida s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Denis Drăguş a primit o şansă de a juca în tricoul echipei naţionale chiar în centrul atacului, spre deosebire de poziţia de extremă cu care a fost obişnuit pe parcursul partidelor preliminare. Fotbalistul împrumutat în acest sezon în Super Lig, la Gaziantep, şi totodată golgheterul formaţiei care a reuşit să evite retrogradarea în liga secundă, l-a înlocuit pe George Puşcaş în formula de start.

Cu Denis Alibec indisponibil şi cu Daniel Bîrligea şi George Puşcaş pe bancă, Edi Iordănescu i-a dat şansa mult dorită fotbalistului apărut pentru prima oară în Superliga la Viitorul Constanţa, sub comanda lui Gheorghe Hagi. Drăguş a jucat timp de 61 de minute, timp în care a reuşit să-şi treacă în contul său câteva ocazii de gol, pe care nu a reuşit să le fructifice. 

Fotbalistul celor de la Standard Liege a vorbit despre situaţia suporterilor care au decis să-şi înceteze temporar sprijinul pentru echipa naţională, după rezultatul considerat de aceştia drept dezamăgitor. Drăguş speră ca prin performanţele "tricolorilor" de la EURO, să reuşească să-i readucă pe aceştia de partea lor.

Denis Drăguş: "Nu ne mulţumim cu prezenţa"

"A încercat să ne transmită ceea ce treubie să facem, ce am pregătit la antrenament, e un meci pe care trebuie să-l folosim în pregătirea Campionatului European. Am încercat să facem ce trebuie, au fost şi lucururi bune şi lucruri mai puţin bune, important este să ajungem pregătiţi în Germania.

M-am simţit bine, am avut şi vreo două ocazii, puteam să înscriu, îmi pare rău că nu am reuşit să o fac. Eu am mai jucat şi pe parcursul sezonului acolo (n.r. atacant central), nu e ceva nou pentru mine. Mă simt bine când joc pentru echipa naţională, sper să am şi reuşite şi să fim pregătiţi, pozitivi, pentru Campionatul European.

Nu ştiu, nu e treaba mea, e treaba lor ce decizii iau, noi trebuie să ne facem treaba noastră pe teren şi cred că după EURO o să ne aplaude. Trebuie să analizăm ce n-am făcut bine, ce am făcut bine, e normal că nu e acelaşi lucru, un amical şi un Campionat European şi sperăm să ajungem la primul meci pregătiţi.

Aş prefera să joc, sper să o fac cât mai bine, oriunde sunt folosit. Îmi doresc să joc pentru echipa naţională şi să am reuşite, să facem lumea fericită. Cred că am ţinut golurile pentru European, învâţăm din fiecare meci, fiecare antrenament, de asta avem meciuri de pregătire, să învăţăm din ele.

Eu cred că putem să facem rezultate bune, pentru unii înseamnă ieşirea din grupă, pentru unii şi mai departe de grupe, eu cred că avem posibilităţile de a face lucruri frumoase şi am arătat că dacă nu o arătam înainte nu mai vorbeam aiurea dar cred că ştim să ne montăm în momentele importante.

Cred că a fost o performanţă că am terminat neînvinşi, vrem să ridicăm nivelul, nu ne mulţumim cu prezenţa.

Cred că toate echipele sunt puternice, fiecare echipă are puncte forte, puncte slabe, când ajungi acolo nu cred că sunt echipe care să fi ajuns degeaba. Le-am urmărit meciurile, e primul nostru adversar, e diferenţă între un meci amical, un meci de pregătire în care şi ei caută să tragă concluzii şi să ajungă în cea mai bună formă. Trebuie să muncim mult la acest european şi trebuie să o facem.", a declarat Denis Drăguş, la finalul partidei.

Afla mai multe despre: echipa nationalaeuro 2024bulgariaromaniadenis drăguş 

viewscnt
Articole similare