Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Denver Nuggets - Miami Heat, finala NBA 2023! Premieră absolută în istoria ligii, indiferent de cine va pune mâna pe marele trofeu

Denver Nuggets - Miami Heat, finala NBA 2023! Premieră absolută în istoria ligii, indiferent de cine va pune mâna pe marele trofeu

NBA

Comentarii

Finala NBA din 2023 propune un duel inedit între Denver Nuggets şi Miami Heat şi se va bifa o premieră absolută indiferent de cine va ieşi învingătoare.

Meciul 7 al seriei Boston Celtics - Miami Heat a stabilit şi a doua finalistă din NBA, iar câştig de cauză a avut trupa din Florida, care s-a impus cu scorul de 103-84 în arena TD Garden din Boston.

Denver Nuggets - Miami Heat, finala NBA! Premieră absolută în istoria ligii americane de baschet, indiferent de cine se va impune

Astfel, Heat a avansat în finala NBA, unde va da piept cu Denver Nuggets pentru marele trofeu din baschetul american.

Finala din acest an este una cu totul inedită şi, indiferent de deznodământul ei, se va bifa o premieră absolută.

În cazul celor de la Heat, ei sunt doar a doua echipă din istoria ligii care ajunge în finala NBA după ce s-a clasat pe locul 8 în sezonul regulat. Doar New York Knicks a mai reuşit această performanţă, în 1999.

Iar în cazul în care se va impune în faţa celor de la Nuggets, Miami Heat devine prima echipă din istoria baschetului profesionist american care câştigă trofeul suprem după ce a încheiat sezonul regulat pe locul 8.

De asemenea, tehnicianul lui Heat, Erik Spoelstra, va fi la a şasea sa finală NBA ca antrenor principal, la egalitate pe locul patru din toate timpurile cu alte trei nume.

  • Phil Jackson: 13
  • Red Auerbach: 11
  • Pat Riley: 9
  • Steve Kerr: 6
  • Johnny Kundla: 6
  • Gregg Popovich: 6
  • Erik Spoelstra: 6

Nu trebuie uitat şi faptul că noii campioni ai Estului au început postsezonul pornind chiar din play-in tournament, unde au trecut de.

De cealaltă parte, Denver Nuggets poate câştiga primul trofeu NBA din istoria francizei, chiar la prima sa participare în finală.

Echipa pregătită de Michael Malone a devenit campioana Conferinţei de Vest după ce a trecut cu 4-0 de Los Angeles Lakers.

Afla mai multe despre: nbafinala nbabaschetdenver nuggets miami heat 

viewscnt
Articole similare