Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Heat, în finala NBA! Miami a zdrobit-o pe Boston în ”decisiv”, iar istoria mai poate să aştepte. Jimmy Butler, MVP-ul ultimului act al Estului

Heat, în finala NBA! Miami a zdrobit-o pe Boston în ”decisiv”, iar istoria mai poate să aştepte. Jimmy Butler, MVP-ul ultimului act al Estului

NBA

Comentarii

Miami Heat a câştigat Conferinţa de Est după seria incredibilă de şapte meciuri cu Boston Celtics şi s-a calificat în finala NBA, acolo unde se va duela cu Denver Nuggets şi al ei super star, sârbul Nikola Jokic (28 de ani).

Miami Heat a răpus-o pe Boston Celtics. ”Verzii” au ratat ocazia de a rescrie istoria

Miami Heat a câştigat meciul ”decisiv” cu Boston Celtics, scor 103-84, şi s-a calificat în finala NBA, unde o va întâlni pe Denver Nuggets.

Pe arena TD Garden din Boston, gazdele au fost de nerecunoscut după ce au reuşit să refacă deficitul de 0-3 cu care porniseră în această finală.

Celtics ratează şansa de a deveni primii din istoria NBA care întorc o serie de cel mai bun din şapte de la 0-3, bilanţul fiind acum de 151-0 în astfel de situaţii.

Înaintea meciului şapte, toate şansele erau de partea lui Celtics. Erau echipa cu cele mai multe astfel de meciuri jucate în istorie, 37, dintre care câştigate 27.

De asemenea, Celtics juca partida decisivă chiar acasă, pe TD Garden din Boston, una dintre cele mai ostile arene din NBA, şi avea şi avantajul psihologic dobândit după victoria din ultima secundă în meciul al şaselea.

Totuşi, cu un Jason Tatum accidentat la gleznă încă din startul meciului şi care a resimţit dureri pe aproape întreaga durată a acestuia, Celtics nu au putut să facă faţă trupei din Florida, condusă magistral de starul Jimmy Butler şi constantul Caleb Martin.

Butler a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 28 de puncte, dar şi şapte recuperări şi şase pase decisive, urmat la mică distanţă de Martin, cu 26 de puncte, record al carierei în play-off, coroborate şi cu zece recuperări şi trei assist-uri.

La Celtics, cel mai bun marcator a fost Jaylen Brown, cu 19-8-5, în timp ce Tatum, care nu a fost la parametri fizici optimi, a reuşit doar 14-11-4.

S-a stabilit finala NBA. Miami Heat şi Denver Nuggets luptă pentru marele trofeu din baschetul american

În cele din urmă, Miami Heat iese victorioasă după această serie de-a dreptul epică şi este noua campioană a Conferinţei de Est, primind şi trofeul aferent, denumit ”Bob Cousy”.

Mai mult, a fost acordat şi trofeul ”Larry Bird”, pentru MVP-ul finalei Conferinţei de Est, dinstincţie recent introdusă. Acesta a fost câştigat de Jimmy Butler, de la Heat, cel mai bun jucător al seriei cu Celtics.

Aşadar, în marea finală NBA 2023, se vor înfrunta Miami Heat şi Denver Nuggets şi indiferent de deznodământul acesteia, va intra în istorie şi se va bifa o premieră.

Fie Heat devin prima echipă care câştigă NBA după ce termină sezonul regulat pe locul 8, fie Nuggets se impun pentru prima oară în istoria francizei.

Programul finalei NBA 2023:

  • 1 iunie, 3:30, Denver Nuggets - Miami Heat, Meciul 1, Orange Sport 1
  • 4 iunie, Denver Nuggets - Miami Heat, Meciul 2, Orange Sport 1
  • 7 iunie, Miami Heat - Denver Nuggets, Meciul 3, Orange Sport 1
  • 9 iunie, Miami Heat - Denver Nuggets, Meciul 4, Orange Sport 1
  • 12 iunie, Denver Nuggets - Miami Heat, Meciul 5*, Orange Sport 1
  • 15 iunie, Miami Heat - Denver Nuggets, Meciul 6*, Orange Sport 1
  • 18 iunie, Denver Nuggets - Miami Heat, Meciul 6*, Orange Sport 1 (* = dacă este necesar)
  •  

Afla mai multe despre: miami heatheat celticsconferinta de estfinala nbadenver nuggets 

viewscnt
Articole similare