Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doar de trei ori în istoria NBA s-a mai întâmplat aşa ceva. Boston Celtics, într-o ierarhie selectă după victoria epică cu Miami Heat

Doar de trei ori în istoria NBA s-a mai întâmplat aşa ceva. Boston Celtics, într-o ierarhie selectă după victoria epică cu Miami Heat

NBA

Comentarii

Boston Celtics a renăscut ca pasărea Phoenix în seria cu Miami Heat, din finala Conferinţei de Vest, iar echipa lui Joe Mazzulla a reuşit ce doar alte trei echipe au mai făcut în istoria NBA.

Finala Conferinţei de Est dintre Miami Heat şi Boston Celtics a intrat deja în istoria NBA. Conduşi cu 0-3 la capătul primelor trei meciuri, ”verzii” şi-au dat restart şi le-au câştigat pe următoarele trei.

Boston Celtics, într-o ierarhie selectă în istoria NBA. Ce performanţă rară a reuşit echipa lui Joe Mazzulla după victoria epică cu Miami Heat

Ultima victorie a fost una de-a dreptul epică. În Kaseya Center din Miami, Celtics s-au impus dramatic cu 104-103 în faţa lui Miami Heat şi a împins finala Estului în ”decisiv”, o performanţă extrem de rară în istoria ligii americane de baschet.

Astfel, Boston Celtics sunt doar a patra echipă din istoria de 76 de ani a NBA care reface un deficit de 0-3 la 3-3 şi împinge seria într-un al şaptelea meci, cel decisiv, din 150 de dueluri.

Totuşi, în precedentele trei dăţi, echipa care a revenit de la 0-3 a pierdut seria de fiecare dată.

Cele trei asemenea cazuri în istoria NBA sunt: 

  • New York Knicks în 1951, în faţa lui Rochester Royals (actuala Sacramento Kings)
  • Denver Nuggets în 1994, în faţa lui Utah Jazz
  • Portland Trail Blazers în 2003, în faţa lui Dallas Mavericks

Astfel, în cazul în care vor câştiga şi meciul decisiv cu Miami Heat, disputat chiar acasă, pe TD Garden din Boston, Celtics vor deveni prima echipă din istoria ligii care ar întoarce complet o serie de la 0-3.

Meciul decisiv al finalei Conferinţei de Est dintre Miami Heat şi Boston Celtics se va disputa pe TD Garden din Boston, luni spre marţi noapte, 30 mai, de la ora 3:30, în exclusivitate pe Orange Sport 1.

Finala NBA urmează să aibă loc începând cu data de 1 iunie. Denver Nuggets este deja calificată şi îşi aşteaptă adversara.

Afla mai multe despre: nbabaschetboston celtics 

viewscnt
Articole similare