Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo Kiev vrea să dispute meciurile din sezonul viitor în România! Planul lui Mircea Lucescu

Dinamo Kiev vrea să dispute meciurile din sezonul viitor în România! Planul lui Mircea Lucescu

Fotbal intern

Comentarii

În contextul invaziei ruse din Ucraina, campionatul de fotbal ucrainean a fost întrerupt, dar formaţiile calificate în cupele europene încă sunt aşteptate să participe. Dacă celelalte formaţii plănuiesc să joace în Polonia, Mircea Lucescu este dornic să o aducă pe Dinamo Kiev în România.

Campionatul ucrainean de fotbal a dost întrerupt odată cu invazia Rusiei în Ucraina, iar mulţi dintre juătorii străini de valorea şi-au asigurat deja noi angajamente, fie temporare, fie definitive.

Liga ucraineană a fost suspendată şi nicio campioană nu a fost desemnată, chiar dacă Şahtior Doneţk ocupa prima poziţie, cu un mic avans faţă de Dinamo Kiev.

Totuşi, autorităţile au decis să nu se desemneze vreo campioană în acest sezon, dar ca echipele să participe în cupele europene conform poziţiilor pe care le ocupau înaintea suspendării.

Aşadar, Şahtior va accede direct în grupele Champions League, în timp ce Dinamo Kiev va participa în preliminariilea competiţiei, din turul al treilea.

Acestora li se vor alătura trei alte echipe în cupele europene, deşi este neclar cine vor fi acestea deocamdată, întrucât, de exemplu, ocupanta locului patru, Zorya Lugansk, s-a desfiinţat.

Planul formaţiilor din Ucraina care vor evolua însă în cupele europene este să îşi dispute partidele în Polonia, dar Mircea Lucescu se gândea la altă variantă pentru Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev vrea să dispute meciurile din sezonul viitor în România

Conform presei ucrainene, ”Il Luce” ar dori ca echipa sa să evolueze în România, preferabil la Bucureşti, la fel cum a făcut-o şi echipa de juniori a lui Dinamo Kiev.

În urmă cu puţin timp, Dinamo Kiev U19 a disputat meciul din UEFA Youth League, pierdut cu Sporting, pe stadionul Giuleşti, fiind primul meci oficial disputat de o echipă din Ucraina după declanşarea războiului.

Sursa citată mai punctează că formaţiile ucrainene au două săptămâni pentru a lua o decizie în privinţa stadionului pe care vor disputa meciurile din cupele europene.

În schimb, jurnaliştii ucraineni notează că liga din Ucraina se poate relua chiar în ţară, în ciuda războiului încă în derulare cu Rusia.

Totuşi, autorităţiile ucrainene recunosc că rămâne neclar când ar putea fi reluat campionatul, în contextul nivelului de distrugere de pe teritoriul ţării.

Afla mai multe despre: dinamo kiev 

viewscnt
Articole similare