Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Directorul WTA crede în nevinovăţia Simonei Halep: ”Niciodată nu i-aş chestiona integritatea”

Directorul WTA crede în nevinovăţia Simonei Halep: ”Niciodată nu i-aş chestiona integritatea”

Tenis

Comentarii

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

Directorul WTA crede în nevinovăţia Simonei Halep: ”Niciodată nu i-aş chestiona integritatea”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în luna august, când a participat la US Open. Analiza a scos la iveală FG-4592 (Roxadustat), substanţă interzisă aflată pe lista pe 2022 a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Sportiva este suspendată provizoriu, astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis. Ancheta se poate întinde pe mai multe luni, pentru a afla verdictul. 

Directorul WTA, Steve Simon, este convins de integritatea Simonei Halep şi aşteaptă ca adevărul să iasă la iveală, în procesul româncei. 

„Cred că nu a făcut nimic intenţionat. Nu i-aş chestiona niciodata integritatea Simonei Halep. Acestea fiind spuse, cred însă cu tărie în programul nostru anti-doping şi cred că este unul bun. Jucătoarele îl aprobă, de asemenea. Dacă o întrebaţi pe Simona, la rândul ei, îl susţine. 

Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieşi la iveală şi vom lucra cu el corespunzător. Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aş pune la îndoială niciodată integritatea” a declarat directorul WTA, Steve Simon, notează Tennis Majors.

Mesajul Simonei Halep, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat

”Astăzi începe cel mai greu meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor şi valorilor cu care am fost educată. În faţa unei astfel de situaţii, mă simt confuză şi trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conştientă o substanţă interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep.

Ons Jabeur o apără pe Halep: ”Am fost şocată!” + De ce crede în nevinovăţia Simonei

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare