You are here:

Dispută pentru noul staduion Arcul de Triumf: "MTS vrea să naţionalizeze stadionul". Ultimele informaţii despre arenă

Dispută pentru noul staduion Arcul de Triumf: "MTS vrea să naţionalizeze stadionul". Ultimele informaţii despre arenă

Diverse

Comentarii

Federaţia Română de Rugby (FRR) susţine că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) vrea să naţionalizeze Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, însă susţine că va lupta pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

"Federaţia Română de Rugby a luat act de propunerea Ministerului Tineretului şi Sportului de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf în folosinta exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului. Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această noua naţionalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru", se arată în comunicatul FRR.

"Pe scurt, Federaţia Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby din 1913, şi-a demolat singură vechiul Stadion Naţional de Rugby Arcul de Triumf, a semnat un protocol cu MTS prin care stadionul revine Federaţiei Române de Rugby la finalul lucrărilor şi a fost asigurată ca va primi stadionul înapoi. Acum cineva, care nu a avut vreo implicare în acest proiect, vine, la final, şi doreşte să schimbe tot", continuă sursa citată.

Forul rugbistic speră că ministrul Eduard Novak va respecta documentele, tradiţia şi istoria sportului şi va reda dreptul de folosinţă gratuită pe 49 de ani Federaţiei Române de Rugby.

"Nu credem ca domnul Novak va încerca să se situeze deasupra deciziei Regelui Carol şi primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino care au dat acest teren pentru rugby. Speram să nu fie părtaş la o asemenea pagina de ruşine a sportului românesc. Probabil vom ajunge în instanţă sau vom merge până acolo încât vom face antrenamentele în faţa Guvernului şi a MTS. Altfel, ne pregătim pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială. Pe unde apucăm. Trei terenuri de rugby, casa acestui sport stau goale şi aşteaptă finalizarea documentelor. Iar prioritatea MTS este să lanseze o dezbatere publică despre cum doreşte să ia ceva ce nu este al său?! Evident, pentru că ne exercitam dreptul la opinie şi nu acceptăm să ne fie încălcată istoria şi documentele noastre, ne aşteptăm sa fim sancţionaţi!", se menţionează în comunicatul postat pe site-ul FRR.

Recepţia Stadionului Arcul de Triumf a avut loc la 4 decembrie, acesta fiind realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Stadionul Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat din cele trei pe care România şi-a luat angajamentul să le realizeze pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la Bucureşti în contextul Euro 2020.

Arena a fost finalizată în aproximativ 17 luni, înainte de termenul contractual stabilit pentru aprilie 2021.

Valoare investiţiei, care se remarcă drept un Centru Sportiv de Excelenţă, este de aproximativ 28,5 milioane de euro. 

Acest complex include cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor şi va asigura şi spaţii de cazare şi cantonament. Complexul include piscină, sală de crioterapie, saună, sală de gimnastică medicală specifică activităţii de recuperare sportivă.

De asemenea, complexul sportiv, care va putea fi omologat de beneficiar ca arenă de categoria 4 UEFA, este prevăzut cu vestiare pentru sportivi, antrenori, arbitri, delegat oficial şi post control antidoping, spaţii dedicate mass – media precum: sală de conferinţă, masa presei la tribuna oficială cu 100 de locuri, 25 de posturi de comentatori radio şi TV, zona flash interviu, zonă pentru studiouri de presă etc.; 82 de locuri de cazare pentru sportivi (37 camere duble, 6 camere single şi 2 apartamente), o sala de antrenament.

Capacitatea arenei este de 8.155 de locuri, iar arena va fi omologată şi pentru găzduirea de meciuri de rugby pentru competiţii de nivel naţional şi internaţional.

Întreg complexul are o suprafaţă construită desfăşurată de 21.852 metri pătraţi

Afla mai multe despre: arcul de triumffrrmts 

viewscnt
Articole similare