Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Duelul Mircea Sandu - Răzvan Burleanu are un câştigător! Cine a fost mai bun ca preşedinte al FRF: "Am multe argumente" | EXCLUSIV

Duelul Mircea Sandu - Răzvan Burleanu are un câştigător! Cine a fost mai bun ca preşedinte al FRF: "Am multe argumente" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Duelul preşedinţilor Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu - Mircea Sandu, a fost tranşat de Andrei Vochin, consilierul actualului şef de la Casa Fotbalului.

"Răzvan Burleanu e mai bun decât Mircea Sandu şi am multe argumente"

Vineri, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, nu a ratat ocazia de a critica administraţia Răzvan Burleanu, într-o intervenţie la Orange Sport. La o zi distanţă, Andrei Vochin, consilierul actualului preşedinte al FRF, a dat replica. 

El a enumerat capitolele la care FRF stă mai bine în prezent şi a amintit de moştenirea găsită de fiecare preşedinte în fruntea fotbalului românesc. 

"Răzvan Burleanu e mai bun decât Mircea Sandu şi am multe argumente. Le pun pe o hârtie. Pe ce criterii? La ce capitole? 

Să discutăm despre integritate, sportiv, care e strict legat de apariţia jucătorilor în perioada mandatului, deci nu despre moştenire. Dacă tu erai preşedinte de federaţie în 1990, beneficiai de acel fond de jucători care s-a creat în perioada comunistă când nu era preşedinte. Era un sistem care a produs jucători de fotbal, care şi-au încheiat natural cariera în anii 2000. Dacă-l judec pe Mircea Sandu după Hagi, adică ce a moştenit, ce au construit alţii, observăm o calificare în 2008 şi un mandat până în 2014. În 14 ani discutăm despre o singură calificare cu ce creat administraţia Mircea Sandu din 2000. 2016 e tot calificarea lui Mircea Sandu. 

Spre deosebire de acest interval, naţionala de tineret s-a calificat de două ori la turnee finale, niciodată în istorie, echipa naţională olimpică s-a calificat ca urmare a acestor lucruri, procentajul calificărilor echipelor de juniori 17 şi 19 e superior decât în perioada trecută, iar peste două ore ne pregătim să vedem încă o premieră, la Campionatul European U19 de fotbal. Juniorii ăia cresc şi trebuie să arate peste 10 ani dacă au crescut bine. La nivel de juniori suntem mult peste ce a fost în trecut", a declarat Andrei Vochin pentru Orange Sport. 

Consilierul lui Răzvan Burleanu a oferit şi o explicaţie despre naţionala României, care dezamăgeşte an de an sub comanda actualului preşedinte. 

"Naţionala mare e formată încă din mulţi jucători creaţi în perioada aia, cel puţin în forma pe care am văzut-o în aceste meciuri. La nivel de investiţie de copii şi juniori, net superioare, nici nu se compară. La nivel de integritate nu se discută, e o diferenţă uriaşă", a mai spus Andrei Vochin.  

 

Afla mai multe despre: andrei vochinrazvan burleanumircea sandu 

viewscnt
Articole similare